Divac produžio ugovor 1Foto: EPA/ JOSHUA GATES WEISBERG

Vukao je tokom poslednjeg drafta Vlade Divac riskantne, ali i vizionarske poteze, što su u Sakramento Kingsima na vreme shvatili, odlučivši da sa njim produže ugovor, tako da će u ulozi generalnog menadžera ostati do 2020. Ujedno, novi ugovor potpisan je i sa trenerom Dejvom Jergerom, na čijem je dolasku leta 2016. upravo insistirao Vlade Divac.

Kingsi su sa drafta pokupili Derona Foksa, kao 5. pika sa Kentakija, Herija Gilsa sa Djuka i Džastina Džeksona, lidera poslednjeg NCAA šampiona Severne Karoline, odnosno Frenka Mejsona sa Kanzasa. Sakramento su takođe pojačali prekaljeni igrači: Vins Karter, Zek Rendolf, Džordž Hil, kao i naš Bogdan Bogdanović, čime je stvoren nukleus tima za godine koje dolaze.

– Uzbuđen sam što ćemo moći da nastavio da gradimo tim. Hvala organizaciji Sakramenta. Zajedno sa Dejvom i timom ujedinjeni smo oko vizije vezane za našu franšizu. Radujem se teškom radu i zabavi u nameri da učinimo Sakramento ponosnim – poručio je Divac nakon potpisivanja ugovora do 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari