Đerar Pike napušta Barselonu, Katalonci mu našli zamenu 1foto:EPA-EFE/ROMAN RIOS

Jesu sjajno sarađivali tokom igračkih dana Ćavija, ali dolaskom na mesto trenera Barselone, nekada izvrsni kreativac odlučio je da ove sezone drastično smanji minutažu Đeraru Pikeu. Dokazani defanzivac se teško miri sa trenutnim statusom i po svemu sudeći igra svoju poslednju sezonu u dresu Barselone.

Pike je neko ko je emotivno veoma vezan za Barselonu; njegov deda ima člansku kartu broj tri, i bukvalno svi u porodici tradicionalno su navijački povezani sa katalonskim gigantom.

Isitne radi, u 35. godini života, noseći se sa brojnim privatnim problemima, Pike više nije štoper vrhunskih defanzivnih kvaliteta.

Još prošle sezone, po dolasku na mesto trenera Barse, Ćavi je iz Mančester sitija vratio Erika Garsiju. Ovoga leta doveo je Kristensena iz Čelsija i Žila Kundea iz Sevlje, dok je Arauho dobio jednu od najvažnijih uloga u defanzivnoj liniji ekipe.

Pike je pao u drugi plan i od starta takmičarske godine gotovo da nije ni igrao.

U važećem ugovoru napisana je stavka prema kojoj bi saradnja bila produžena i na sezonu 2023/24 ukoliko Pike tokom takmičarske godfine odigra više od 35 odsto svih utakmica.

S obzirom na trenutnu poziciju, teško je očekivati da će se tako nešto desiti; posledično, Pike bi na početku leta mogao da promeni sredinu ili da se igrački penzioniše.

Španski mediji pišu i da je Ćavi pronašao zamenu u liku Injiga Martineza, kojem idućeg leta ističe ugovor sa Atletik Bilbaom.

Talentovanom stručnjaku potreban je iskusan štoper kojem je leva jača noga i sa kojom je umešniji u baratanju s loptom, pogotovo prilikom građenja akcija iz poslednje linije.

Pike je u Barselonu stigao 2008. godine iz Mančester junajteda za 5.000.000 evra i u prethodnih 14 sezona upisao preko 600 nastupa za klub, osvojivši okruglo 30 trofeja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari