Đere dočekao Cicipasa: Marej pružio žestok i častan otpor Grku 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Laslo Đete, naš četvrtoplasirani teniser na svetskoj listi (60. mesto), igraće u trećem kolu Vimbldona protiv Grka Stefanosa Cicipasa (peto).

Pobednik će se u osmini finala sresti s uspešnijim iz duela dva Kristofera: Amerikamca Jubenksa (43) i Australijanca O Konela (73), koji je u prvom kolu razvejao nade našeg debitanta Hamada Međedovića (156).

Cicipasu je u drugom kolu žestok i častan otpor dao ljubimac domaće publike Britanac Endi Marej (40), koji je s vremena na vreme na Centralnom terenu podsetio na svoje najslavnije dane, kada je bio dvostruki vimbldonski šampion (2013, 2016), ali njega nisu stigle samo godine (36) nego i duge patnje s povredama i operacijama zbog kojih mu je karijera platila danak.

Grčki teniser je ipak iz mlađe generacije pa mu je to u odnosu na Mareja i bila odsudna prednost da odnese pobedu u petom setu – 7:6 (7:3), 6:7 (2:7), 4:6, 7:6 (7:3), 6:4.

Budući da je u prvom kolu izbacio Austrijanca Dominika Tima, osvajača Ju-Es opena 2020, postao je prvi igrač koji je u prva dva kola savladao grend slem šampione još od Rusa Nikolaja Davidenka na Rolan Garosu 2008 (Šveđanin Tomas Johanson i Rus Marat Safin), a prvi na Vimbldonu još od Belgijanca Dika Normana 1995 (pred njim pali Australijanac Pat Keđ i Šveđanin Stefan Ednerg).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari