Đere zove Kraljevčane na Dejvis kup 1

U odsustvu najbolje rangiranih tenisera Srbije, trećeg na ATP listi Novaka Đokovića, na zasluženom predahu posle osvajanja poslednjeg grend slema u sezoni, i Filipa Krajinovića (33) deo tereta u Dejvis kup duelu sa Indijom poneće 23-godišnji Laslo Đere (86).

– Meč protiv Indije shvatili smo kao i svaki prethodni, krajnje ozbiljno, bez obzira što je protivnik na papiru slabiji od nas. Voleo bih, kao i svi članovi reprezentacije, da publika prepozna značaj ovog meča, da dođe i podrži nas. Izmenjen je Dejvis kup sistem takmičenja i pitanje je šta će nam doneti već naredna sezona. Možda prođu godine, samim tim i karijere mnogih nas dok ne budemo opet imali šansu da ponovo zaigramo kod kuće, zato ovaj trenutak treba iskoristiti. Vredni smo, posvećeni zadatku, voleli bismo da budemo nagrađeni punom halom. Možda za neke ovo nije atraktivan meč, za nas je kao finale, kao da igramo za osvajanje „salatare“. I ovaj put ćemo dati sve od sebe – poručuje Đere iz Kraljeva, grada domaćina trodnevnog okršaja sa azijskom selekcijom (14-16. septembar).

Laslo optimistički dočekuje nastup za „orlove“, ali se nerado seća svog debija za najjači nacionalni tim, pa ni meča posle tog od pre tačno godinu dana.

– Imao sam tu i sreću i nesreću da odmah igram polufinale Svetske grupe, pred punim tribinama u Lilu, i to protiv top igrača Žo-Vilfreda Conge. Uspeo sam veći deo meča da se nosim sa svim tim, ali na kraju su me slomili. I drugi meč slična fabula, samo sam bio u ulozi domaćina, u ovogodišnjem duelu sa Amerikancem Semom Kverijem u Nišu. Dobijen prvi set i velika borba u nastavku, ali pobeda je izmakla. Zato za meč u Kraljevu verujem da će biti moja treća sreća i moja prva pobeda u Dejvis kup timu – nada se jedan od izabranika selektora Nenada Zimonjića, koji je sa juniorskom postavom osvojio evropsko srebro.

Ramos sudi Amerikancima

Američka teniska javnost moraće opet da gleda omraženog joj Karlosa Ramosa na nastupima njenih tenisera, pošto je određen za jednog od sudija Dejvis kup duela Hrvatske i SAD u Zadru. Naredni dani pokazaće da li će to biti prilika da „protivnik“ Serene Vilijams spere ljagu za sebe ili se još više zameri onima koji veruju da je namerno pogurao njen poraz od fantastične Osake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari