Đoković bez polufinala 1Foto:EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske u Rolan Garosu, pošto je danas u četvrtfinalu izgubio od Italijana Marka Čekinata u četiri seta sa 6:3, 7:6 (7:4), 1:6, 7:6 (13:11).

S obzirom na sve što mu se dešava moglo bi da se kaže da učinak Đokovića nije neuspeh da danas nije izgubio od 72 igača sveta, koji je u Parizu ostvario najveći uspeh u karijeri, jer do sada nije imao nijednu pobedu na gren slem turnirima.

Imao je Novak mnogo prilika da ovaj duel završi u skladu sa očekivanjima navijača i stručnjaka, ali ih je sve ispustio.

U drugom setu nije iskoristio tri set lopte, da bi potom taj brejk odigrao bez prave koncentracije i lako ga je izgubio. U četvrtom setu Đoković je vodio sa 5:2, ali ni to nije bilo dovoljno da izjednači rezultat.

I taj set je rešen u taj brejku u kome je Novak spasio tri meč lopte i ponovo nije iskoristio tri set lopte, pri čemu je jednom promašio zicer.

Bila je ovo idealna prilika da Đoković ulaskom u završnicu Rolan Garosa bar malo vrati samopouzdanje, koje je očigledno potpuno izgubio. Mnogo toga mu je išlo na ruku, jer zbog više iznenađenja nije morao da igra ni potiv Grigora Dimitrova, ni protiv Davida Gofana, ali je propustio šansu.

Na konferenciji za štampu posle meča Đoković je rekao da će možda propustiti turnire na travi, odnosno da neće igrati na Vimbldonu, ali nije objasnio da li zbog neke nove povrede, ili zbog umora i razočaranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari