Đoković bodri Nadala 1Foto:Beta/ AP

Od 29. oktobra 2018. godine pa sve do juče Novak Đoković je s najviše tačke ATP liste gledao sve ostale tenisere sveta, a sada sa 640 bodova zaostatka gleda u leđa Rafaelu Nadalu, s mogućnošću da kraj sezone ipak dočeka na tronu.

Kako je poslednjeg dana prošle nedelje postao prvi petostruki pobednik mastersa u Parizu za novo proterivanje večitog rivala sa prvog mesta potrebno mu je ili da pobedi i na Masters kupu u Londonu (10 – 17. novembar), a novi prvi reket sveta ne uđe u finale ili igra finale na Ostrvu, a Španac dobije samo jedan meč u svojoj grupi.

Uz još nekoliko varijacija na istu temu, s tim što bi idealan scenario bio da se Rafa ne oporavi od povrede i da se posle povlačenja pred parisko polufinale ne pojavi ni na zadnjem ATP turniru u 2019. godini, čime bi Novaku bio otvoren put ka liderskoj poziciji.

– Žao mi je što je povređen, jer to nije ono što želite da vidite. Znam kako mu je, pogotovo zato što je već nekoliko puta imao probleme sa povredama na kraju sezone – Đoković ne razmišlja kao njegovi navijači.

Šta više, navija da se njegov najveći takmac u karijeri, uz najtrofejnijeg Švajcarca Rodžera Federera, što pre dovede u red.

– Nadam se da će se do vikenda oporaviti od povrede i da će moći da igra u Londonu, jer bez njega ni borba za broj jedan, a ni čitav taj turnir, ne bi bili isti – poručio je drugi reket sveta posle slavlja u francuskom finalu sa mladim Kanađaninom Denisom Šapovalovim.

Uglavnom, ako uspe brzopotezno da preuzme štafetnu palicu srpski as će se izjednačiti sa svojim idolom iz klinačkih dana Pitom Samprasom, u broju sezona završenih na prvom mestu, jer je samo Amerikancu to pošlo šest puta za rukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari