Đoković čeka dobro poznatog Švajcarca u drugom kolu Srpska opena 1EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Srpski teniser posle ekspresne eliminacije u Monte Karlu seli se na manji turnir u Banjaluci.

Novak Đoković odigrao je samo jedan meč na poznatom mastersu na šljaci, jer nije našao način da izađe na kraj sa Lorencom Musetijem, pa mora brzo da se prešalta na ATP takmičenje serije 250.

Bez obzira što je teško podneo poraz od slabije rangiranog Italijana, prvi reket sveta i osvajač 22 grend slem titula želi da dogura što dalje na Srpska openu, iza čije organizacije stoji. Za početak, prebrodi 2. kolo.

I verovatni duel sa Stanom Vavrinkom, jer njegov dobro poznati takmac veliki favorit u susretu prve runde sa 88. reketom sveta Lukom van Ašeom. Ukoliko ispuni očekivanja staće Đokoviću 27. put na mrežu.

Do tada će imati dovoljno vremena da se odmori od stresa doživljenog u Kneževini i sa timom na miru analizira gde je sve grešio u susret, njemu najvažnijem turniru u ovom delu 2023. godine – Rolan Garosu.

Obzirom da se mečevi prvog i drugog kola Srpska opena igraju u ponedeljak i utorak u ovom trenutku se najrealnijim se čini da na teren izađe tek u sredu. Dušan Lajović i Filip Krajinović će ranije krenuti.

Đokovićevi zemljaci će jedan na drugog u prvom krugu, posle čega ih čeka duel trećim srpskim predstavnikom – Hamadom Međedovićem ili Gregorijem Barerom. Onda možda i sudar sa Đokovićem.

Žreb ostavlja opciju i da se Novak, ukoliko se stvari budu razvijale po planu, u četvrtfinalu nameri na još jednog Srbina – Miomira Kecmanovića, a u Top četiri zaigra protiv Francuza Gaela Monfisa.

U donjem delu žreba od naših tenisera nalazi se samo Laslo Đere, koji je za startnog protivnika dobio Romana Safiulina, a ukoliko prođe u drugoj rundi ga čeka Borna Ćorić iz Hrvatske.

Turnir u Banjaluci na programu je od 17. do 23. aprila i igra se za nagradni fond od 562,815 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari