Đoković: Da sezonu krunišem još jednom pobedom 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Nije Novak Đoković krio zadovoljstvo posle trijumfa u polufinalu protiv Karlosa Alkarasa. Srbin je istakao da je dešavanja iz prošle godine kada mu nije bilo dozovoljeno da igra u Australiji i na US openu iskoristio kao motivaciju, piše Sport Klub.

“Prošlogodišnje okolnosti iskoristio sam kao gorivo za ovu godinu. Gren slem sezona je bila skoro savršena, završio sam kao broj jedan i rušio rekorde. Oduševljen jesam, ali nadam se da ću sezonu krunisati još jednom pobedom”.

Svetski reket broj jedan bio je oduševljen svojom partijom protiv Alkarasa.

“Jedan od mojih mečeva godine, igrajući protiv mog najvećeg rivala ove godine. Igrali smo tri maratona ove godine, svi su to očekivali, pa i mi, ali uspeo sam da se dignem na viši nivo – od trenutka kad sam napravio brejk, odigrao sam savršeno, pritiskao ga, servirao dobro kada je bilo potrebno. Nisam igrao najbolje u prva tri meča, ali sada sam bio blizu svog najboljeg izdanja”.

Na pitanje da li u Karlosu vidi Nadala, Novak je odgovorio.

“Drugačiji su igrači, ali u smislu intenziteta koji donose na teren, slični su. Igrački su drugačiji. Jedan od najkompletnijih igrača koje sam ikada video, već ima briljantnu karijeru, a to ga čeka i u budućnosti. Budi ono najbolje iz mene, budi najbolju moguću pripremu za meč iz mene, u tom smislu je slično kao protiv Federera i Nadala, znam da moram da dam ono najbolje od sebe”.

Za titulu će sutra od 18 časova igrati protiv Janika Sinera.

“Imam dodatni motiv protiv Sinera, jer me već pobedio. Taj meč je i dobar za analizu, da vidim šta treba bolje da uradim. On jaše na talasu podrške publike, do sada je najbolji na turniru. Nadam se da će mi iskustvo malo pomoći, mada to neće biti ključno. Mislim da je dobro što sam već imao meč protiv njega u takvoj atmosferi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari