Đoković dozvolio Hačanovu samo prvi set: Srpski teniser posle maratonskog meča u polufinalu Rolan Garosa 1Fote: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Novak Đoković je savladao ruskog tenisera Karena Hačanova u četvrtfinalu Rolan Garosa – 4:6, 7:6, 6:2, 6:4.

U meču koji je trajao skoro četiri sata, Hačanov je uspeo da dobro oznoji Đokovića i pokaže da nije slučajno stigao među osam najboljih na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Prvi set nije Đoković otvorio kako treba i posle 2:2 lako je rivalu dozvolio prednost 2:4. Rus je stečenu prednost umeo da odbrani do kraja seta (4:6) i tako najavi mogućnost iznenađenja.
Nije ni u drugom setu Novak zablistao. Rezultat je sve vreme bio na klackalici, pa je pobednik morao da se odluči kroz taj brejk.

Tada je na scenu stupila Đokovićeva smirenost i koncetracija, te je već na startu sa dva mini brejka dao do znanja Hačanovu ko iz drugog seta izlazi kao pobednik. Na kraju je taj brejk dobio bez datog poena, odnosno Rus ga je završio sa nulom u svom skoru za 1:1 u setovima.

Kako je završio drugi, srpski teniser je nastavio treći set – furiozno. Posle dosta dugačke razmene promene i nekoliko propuštenih prilika, Đoković već na startu trećeg seta pravi brejk. Nije lako uspevao da ukroti servise Hačanova, ali je brejkom na startu svakako psihički otežao posao Rusu koji se posle prvog seta ponadao iznenađenju.

Potom je na svoj servis rutinski stigao do 2:0 i dao dobru naznaku u kom će se pravcu dalje kretati rezultat. Do kraja je Hačanov uspeo da uzme samo dva gema, a sa konačnim rezultatom seta 6:2 bilo je jasno da će Đoković sa većim entuzijazmom od Rusa ući u nastavak meča.

Tek u četvrtom setu uspeo je Hačanov da povrati samopouzdanje, ali ipak prekasno za preokret. Imao je Rus i nekoliko atraktivnih poena, kao kada je uspeo da povratnu loptu probaci samom sebi kroz noge i tako dobije poen, ali to je bilo sve što je mogao u ovom meču. Nole je poslednji set, skoro pa rutinski, rešio u svoju korist sa 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari