Đoković igra u Monte Karlu 1Foto: EPA/Sergio Barrenechea

Za razliku od Rodžera Federera, koji je odlučio da propusti sve turnira na šljaci, Đoković je dodao turnir u Monte Karlu u svoj kalendar i braniće četvrtfinale od prošle godine, kada ga je eliminisao David Gofan. Nekada najbolji igrač sveta bi posle toga bi trebalo da učestvuje na turnirima u Madridu, Rimu i potom Rolan Garosu.

Najbolji srpski teniser nije se proslavio na američkoj turneji, pošto je u Indijan Velsu i Majamiju eliminisan odmah na početku turnira – doživeo je poraze od Tara Danijela iz Japana i Benoe Pera, a posebno loše i iscrpljeno izgledao je u duelu sa Francuzem. Posle poraza na Ki Biskejnu od Benoe Pera Đoković je priznao da mu trenutno ništa ne ide od ruke, da pokušava da se vrati, ali da ga prosto telo ne sluša. Ono što je dobro u ovom trenutku je, što prema sopstvenim rečima, više nema bolove u laktu.

Podsetimo, Đoković je posle Australijan opena, gde je eliminisan u osmini finala, morao da uradi manju intervenciju na laktu, zbog kojeg je propustio drugi deo prošle sezone. Turnir u Monte Karlu na programu je od 15. do 22 aprila.