Đoković ima bolji odnos sa mlađim igračima nego sa Nadalom i Federerom: Otvoreniji su, komunikativniji i lepše se slažemo 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Na konferenciji za medije posle meča sa Adrijanom Manarinom, aktuelni šampion Australijen opena Novak Đoković rekao je da ima bolji odnos sa teniserima mlađe generacije, nego što je imao sa svojim najvećim rivalima Rafalom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Povod za ovaj razgovor bila je anegdota koju je ispričao Danil Medvedev, o tome da ga je 2017. godine, u vreme kad je tek počinjao profesionalnu karijeru, Novak Đoković svojim avionom povezao iz Monte Karla za Niš, gde su Srbija i Rusija igrale u Dejvis kupu

.

– Pre svega, zahvaljujem se Danilu na lepim rečima. Prijatno me je iznenadio. On jeste tu priču već ispričao, ali jako cenim način na koji ju je ispričao. Hvala mu što je tako preneo ljudima. Ja takođe imam najlepše mišljenje o njemu kao osobi, kolegi, ali i kao jednom od mojih najvećih rivala u poslednjih pet godina. Znam da je dečko sa pravim vrednostima, i u pravu je kada kaže da velika većina igrača sa njim ima dobar odnos. Ja vidim to u svlačionici, njegov tim i on trude se da imaju dobru komunikaciju sa svima- rekao je Đoković za Sport klub.

On je dodao da mu nije žao što je poslednji od “velike trojke” koji igra na Australijen openu i napomenuo da ućiva u rivalstvima sa novom generacijom tenisera.

Đoković ima bolji odnos sa mlađim igračima nego sa Nadalom i Federerom: Otvoreniji su, komunikativniji i lepše se slažemo 2
Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

– Ne kajem se što nisam završio karijeru sa Federerom, ili da to uradim sa Nadalom. Oni jesu moji najveći rivali koje sam ikada imao – pogotovo Nadal, to sam već govorio – i to se nikada neće promeniti. Ta količina energije utrošena na naše rivalstvo svih ovih godina i to koliko smo puta igrali jedan protiv drugog… Nemoguće je da bilo šta drugo to nadvlada, nemoguće je da odigram 60 mečeva sa Alkarazom. To neće biti moguće, jer on će pre mene završiti karijeru, razume se. Šalim se, uživam u rivalstvima sa svim tim momcima i imamo jako lep odnos. Alkaraz, Medvedev, Siner, svi koji su tu u vrhu, Zverev, Cicipas, lepo se slažem sa svima. Ako bih poredio odnos koji sam imao sa Federerom i Nadalom, sa odnosom sada sa mlađim kolegama, ovo je mnogo bolje, lepši je odnos. Uživam u tome -izjavio je najbolji teniser sveta, a zatim objasnio razliku:

– Otvoreniji je odnos, komunikativniji su i ne znam – lepše se slažem s njima, to je to.

Novak Đoković se u četvrtfinalu Australijan opena sastaje sa Tejlorom Fricom, sa kojim ima skor 8-0, a ovaj duel je na programu u utorak u 4.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari