Đoković izgubio od Britanca Kajla Edmunda 1Foto: EPA / IAN LANGSDON

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala turnira masters serije u Madridu, pošto je danas u drugom kolu izgubio od Britanca Kajla Edmunda sa 6:3, 2:6, 6:3.

Ovim porazom Đoković je izgubio 315 poena, jer nije odbranio prošlogodišnje polufinale u glavnom gradu Španije, pa će na narednoj ATP listi pasti na 18 ili 19 mesto.

Novak ni na ovom turniru nije pokazao da je na putu brzog povratka u svetski vrh. Da li će uspeti da se vrati ostaje da se vidi, ali je očigledno da je to neuporedivo teže nego što se pretpostavljalo.

Prvi set Đoković kao da nije bio na terenu. Noge su mu bile „olovne“, kasnio je na mnoge lopte, a poslednja dva gema je praktično preskočio.

U drugom setu sve se promenilo. Novak je počeo da se kreće neuporedivo bolje, napadao je svaku lopticu, selekcija udaraca mu je bila odlična i sa lakoćom je napravio dva brejka i izjednačio.

Treći set je bio izjednačen, a srpski teniser je propustio veliku priliku da prelomi meč kada je u petom gemu imao tri vezana brejk poena.

Prva dva poena Britanac je spasio odličnim servisima, a treći je bio najbolji pokazatelj Đokovićevog nedostatka samopuzdanja.

Imao je priliku da poentira, ali nije odigrao paralelu, što bi u svojim zlatnim danima bez razmišljanja uradio, pogrešio je pose toga je Edmund preuzeo kontrolu i brejkom rešio meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari