Đoković: Na Novu godinu u nove pobede 1Foto: STARSPORT

Novak Đoković u petak igra prvi pripremni meč ove sezone, na egzibicionom Mubadala turniru u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prvi rival u polufinalu pripremnog turnira biće mu pobednik meča Dominik Tim – Karen Hačanov. Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i pobednik susreta Hjuon Čang – Kevin Anderson.

Prvi meč takmičarskog karaktera u novoj sezoni Đoković će imati na Otvorenom prvenstvu Katara u Dohi, na turniru 250 serije. Kako turnir počinje 31. decembra, lako se može desiti da svetskog broja jedan gledamo na televiziji umesto novogodišnjeg programa u ponedeljak ili utorak popodne. Osim najboljeg tenisera sveta u Dohi su učešće najavili još i Dušan Lajović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Janko Tipsarević. Đoković je prethodnu sezonu završio na prvom mestu, i sve do juna, odnosno Vimbldona, nema veliki broj bodova koji treba da brani. Svi oni mečevi koje je prošle sezone gubio od nižerazrednih tenisera sada mu idu u korist pošto će mu svako polufinale pre Vimbldona donositi značajan broj poena s kojima će lako ostati na prvom mestu.

Za novu sezonu Novak Đoković se pripremao na terenima u Monte Karlu. U svoj stručni štab je još prošle sezone vratio Marijana Vajdu i kondicionog trenera Gebharda Filgriča, a uoči početka ove ponovo je vratio još jednog stručnjaka za kondiciju Miljana Amanovića, koji je u proteklih godinu i po radio u timu Miloša Raonića.

Zaradio 125 miliona dolara samo na turnirima

Novak Đoković je prošle sezone zaradio 125.772.589 dolara samo od plasmana na turnirima, ne računajući sponzorske ugovore. Drugi na listi zarade je Rodžer Federer sa oko 120 miliona američkih novčanica, dok je Rafael Nadal inkasirao 103 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari