Đoković na pitanje da li sebe smatra najboljim na svetu: Ove nedelje verovatno jesam 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Trijumfom na Završnom mastersu sezone, turniru na kojem učestvuju osmorica najbolje rangiranih igrača sezone, Novak Đoković je godinu završio na petom mestu ATP liste.

Po završetku finalnog meča na ovom turniru, u kojem je pobedio Kaspera Ruda (7:5, 6:3), novinari su pitali srpskog tenisera da li sebe smatra najboljim igračem na svetu.

„Nisam najbolji, peti sam“, rekao je Đoković, a zatim dodao:

„Ove nedelje verovatno jesam. Sveukupno rangiranje pokazuje ko je imao najbolju godinu, a Alkaras je broj jedan. Nema mnogo toga da se kaže. U svojim mislima sam uvek najbolji na svetu, naravno. Takav mi je mentalitet i pristup. Bez obzira ko je prekoputa mreže, bez obzira kakva je podloga, sezona, misli su mi uvek iste. Ambicije su najveće. Takav pristup me je doveo dovde, da sada sedim sa jednim od najvažnijih trofeja u sportu. Osećam se dobro. Brinem o sebi. Imam odličan tim ljudi oko sebe. Za mene je ovo ljubav i strast. Sve dok to bude bilo prisutno, izazivaću mlađe momke za velike trofeje“.

On je dodao da još uvek oseća glad za pobedama i trofejima.

„Nisam jeo posle meča, tako da sam jako gladan. Šalu na stranu, naravno da jesam. Motivacija je uvek prisutna. Veoma sam gladan da dokažem da sam i dalje jedan op najboljih na svetu, da mogu da pobedim na velikim turnirima. Vidimo se u Australiji“, rekao je srpski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari