Đoković na Vajdinog pulena u drugom kolu Rolan Garosa 1 EPA-EFE/YOAN VALAT

Prošlogodišnji šampion Otvorenog prvenstva Francuske sutra (ne pre 14.00) igra svoj meč drugog kola, a protivnik će mu biti Aleks Molčan. Koji je u prvoj rundi eliminisao Argentinca Federika Koriju (6:3, 6:4, 3:6, 6:3).

Slovački teniser biće nezgodan rival za Đokovića ne samo zbog toga što ove sezone igra u životnoj formi, nego i zbog činjenice da ga trenira Marijan Vajda, stručnjak koji je gotovo 20 godina radio sa Đokovićem.

Molčan je prošlog meseca igrao u finalu Marakeša, a isti rezultat ostvario je i u Lionu, turniru koji je bio na programu neposredno pre Rolan Garosa. Ovo će mu biti debitantski nastup u Parizu, a do sada je samo dva puta bio učesnik grend slem turnira. Trenutno se nalazi na 38. mestu na ATP listi, što je njegov najbolji plasman u karijeri.

Đoković i Molčan su do sada odigrali samo jedan međusobni duel i to u finalu prošlogodišnjeg Serbian opena, kada je Novak trijumfovao sa 6:4, 6:3.

Uprkos činjenici da je veliki favorit u sutrašnjem meču nije bio zadovoljan zbog činjenice da se sastaje sa Slovakom.

Pisao sam Marjanu pre par dana a i videli smo se ovde u Parizu. Kad sam video žreb nije mi bilo svejedno. Ne znam kako ću se osećati na terenu, Molčan je protivnik za mene kao bilo koji drugi, međutim, Marjana nikada nisam imao u protivničkom taboru – izjavio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari