Đoković ne žuri sa završetkom karijere: Ne vidim ga na horizontu 1EPA-EFE/ANDY RAIN

Srpski teniser ne odustaje od borbe za nove titule i rekorde.

Rodžer Federer je ove nedelje, pod pritiskom povreda i godina, stavio tačku na svoju impresivnu karijeru, već dugo se šuška da bi njegovim stopama u skorijoj budućnosti mogao da krene i Rafael Nadal, dok za preostalog člana Velike trojke „belog sporta“, Novaka Đokovića, svi znaju da se neće zaustaviti dok ne uđe u istoriju kao osvajač najviše grend slemova. I pomeri ono malčice granica, koje već nije probio.

„Želim da očuvam telo i da imam dugu karijeru – nemam na umu godine, da li je to još jedna ili deset, koliko god. Telo me služi i ne vidim kraj svoje karijere na horizontu. Želim da nastavim dokle god se osećam dobro i dokle god mogu da se takmičim sa mlađima, da budem jedan od kandidata za slem titule“, izjavio je osvajač 21. GS pobednička trofeja.

Prema njegovim rečima, sa zacrtanog puta nisu ga skrernuli ni izostanci sa Australijan opena i US opena ove sezone, odnosno više Mastersa u SAD i Kanadi, zbog njegove odluke da ne primi nijednu vakcinu protiv korona virusa, odnosno strogog stava pojedinih država prema necepljenim strancima.

„Čovek sam koji snažno veruje da se sve dešava s razlogom. Na nama je da li ćemo da gledamo čašu kao polupunu ili polupraznu, a ja se trudim da budem pozitivan u životu. Kad već nisam mogao da idem u SAD, trudio sam se da na vredan način iskoristim to vreme – bio sam s porodicom, provodio vreme s nekim ljudima s kojima inače ne stižem“, rekao je Novak i dodao:

„Kada je reč o tenisu, dobio sam više vremena da radim na nekim detaljima u vezi s igrom, tehničkim i taktičkim. Moram da kažem da se nisam baš osećao komforno kada sam trenirao i vežbao poene, samo da ne bih dobio povoljne vesti u vezi s odlaskom u SAD. Morao sam konstantno da prilagođavam program treninga, a sportisti je jako važno da to zna tačno – kada je trening, kada je oporavak itd, ali iskoristio sam vremena pravi način“.

Posle duge takmičarske pauze, nakon odbrane trona na Vimbldonu, Đoković će se borbi za ATP bodove vratiti na „malom“ turniru u Tel Avivu, sledeće nedelje.

„To mi isto donosi dobar osećaj i uzbuđenje, da vidim mesta koja ranije nisam. Uvek imam manje-više isti raspored, biće lepo posetiti nova mesta“, zaključuje Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari