Novak Djokovicfoto EPA-EFE/JAMES ROSS

Novak Đoković i definitivno neće igrati na Mastersu u Indijan Velsu, objavljeno je na sajtu turnira. Navodno se čekala odluka Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o dozvoli za ulazak u SAD s obzirom da nije vakcinisan, i oni tu dozvolu nisu dali.

„Iako sam automatski bio na listi BNP Paribas open i Miami open znao sam, s obzirom na uslove za ulazak u SAD, da je malo verovatno da ću moći da putujem tamo. Ali pošto se međunarodni propisi o COVID-u uvek menjaju, želeo sam da sačekam da vidim da li će se nešto promeniti. CDC je danas potvrdio da se propisi ne menjaju što znači da neću igrati u SAD. Znam da se moji fanovi raduju što ću ponovo da igram i nadam se da ću se uskoro vratiti na turneju za njih. Srećno svima koji igraju u SAD na ovim sjajnim turnirima“, napisao je Đoković na Tviteru.

Đoković je bio prijavljen, čak je žrebom dobio potencijalne rivale, ali ipak neće igrati. Umesto njega, u glavni žreb upada Grigor Dimitrov.

Master u Indijan Velsu igra se od 10. do 20. marta, a nagradni fond je 8,5 miliona dolara. Đoković je pet puta bio šampion turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari