Kon o Đokoviću: Jasno je šta ja mislim, žao mi je što nisam uticao na njega 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Epidemiolog Predrag Kon rekao je nije baš u duhu međunarodnog zdravstvenog pravilnika “odluka australijskih vlasti da ne puste u zemlju Novaka Đokovića.

„Što se vakcinacije tiče, ostajem na tome. Jasno je šta ja mislim, poštujem šta on misli. Ne razumem na koji način je mogao da bude javna zdravstvena opasnost. Jasno mi je šta se desilo, a to što se desilo po meni nije prihvatljivo“, rekao je Kon za TV Prva.

Tokom sudskog procesa protiv Đokovića australijske vlasti su se pozvale i na stavove iz Srbije, uz posebno isticanje izjave Predraga Kona.

„U Đokovićevoj rodnoj zemlji, gde se procenjuje da je protiv kovida potpuno vakcinisano manje od pola stanovnika, a Đokovićevi stavovi su bili kritikovani od strane Predraga Kona, epidemiologa koji je optužio sportistu da stvara zabludu“, navedeno je na sudu u Australiji.

Kon je podsetio da je preko društvenih mreža savetovao Đokovića da o vakcinaciji ne govori.

Ovaj Fejsbuk status Predraga Kona postavljen je još u aprilu 2020. godine. Tada je izazvao veliku buru i oprečne stavove u Srbiji, a Kon je morao da objasni šta je hteo da kaže.

„Ja sam jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, jedan od najvatrenijih. Ovde sam ja našem velemajstoru poželeo sve najbolje. Ali sam mu savetovao da o vakcinaciji ne govori. Žao mi je što nisam imao prilike da imam uticaj na njega i objasnim mu da je imunizacija osnova zdravlja stanovništva“, rekao je Kon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari