Đoković: Nije trebalo da budem ovde 1Foto: EPA/Sergio Barrenechea

Nakon neočekivane eliminacije odmah na početku Indijan Velsa od 109. tenisera sveta Taro Danijela, Novak Đoković svoj kratak nastup u kalifornijskoj pustinji, prvi posle operacije lakta, opisao je rečima „nije ni trebalo da budem ovde“.

Srpski igrač, koji je samo na početku susreta držao konce u svojim rukama da bi kako je meč odmicao delovao i sve umornije i sve manje motivisano, nije otkrio kako će nastavak sezone izgledati, odnosno da li će ponovo napraviti pauzu ili će ipak igrati na narednom turniru.

Ni sportska javnost ni Novak Đoković nisu očekivali previše od Indijan Velsa. Srpski as je pre početka turnira kazao da su ovogodišnje ambicije drugačije. Međutim, poraz od Danijela, pogotovu treći set koji je prošlogodišnji najbolji igrač sveta izgubio 6:1, nisu bili očekivani. Tokom dvoipočasovnog susreta Đoković je napravio čak 61 neiznuđenu grešku i tako doživeo tek peti poraz u poslednjih deset godina od igrača van top 100.

– Osećao sam se kao da igram prvi meč na ATP turu. Bilo je veoma čudno, potpuno sam izgubio ritam, sve… Takođe, mučio sam se malo sa zdravljem prethodnih nedelja. Zahvalan sam što sam se vratio na teren toliko brzo posle operacije, ali istovremeno se uopšte ne osećam dobro. Nije trebalo da budem ovde, imao sam operaciju pre pet-šest nedelja i nisam imao nikakva očekivanja za ovaj turnir – objasnio je srpski teniser.

On nije želeo da govori o operaciji, a nije znao ni kako će nastavka sezone izgledati.

– Nedostaje mi takmičenje, ali moram da razgovaram sa timom i da smislimo plan za dalje. Bog nam uvek zada neki izazov kada najmanje očekujemo, ali i za to postoji razlog – zaključio je Đoković.

Jedini srpski predstavnik na Indijan Velsu bio je juče Dušan Lajović koji je sinoć igrao protiv Rodžera Federera, koji je bio bolji od Federika Delbonisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari