Đoković: Nisam navikao da nemam titulu na početku godine, bio sam zaista, zaista loš (VIDEO) 1Foto: AP/Mark J. Terrill

Najbolji teniser sveta je u trećem kolu na turniru iz masters serije u Indijan Velsu pretrpeo poraz kakav nikada nije na najvećim iskušenjima svoje briljantne karijere.

Italijan Luka Nardi (123. na svetskoj listi) najslabije je plasirani igrač koji ga je savladao na mastersima ili na četiri turnira za grend slem.

„Čestitam mu jer je naročito u trećem setu igrao odlično. Gledao sam ga kako je igrao. Nisam znao mnogo o njemu, ali gledao sam ga i znao sam da poseduje veliki kvalitet sa osnovne linije, pogotovo forhendom. Dobro se kreće, veoma je talentovan. Ušao je žreb kao srećni gubitnik i nije imao šta da izgubi, tako da je igrao sjajno i zaslužio da pobedi. Više sam iznenađen nivoom svoje igre – zaista, zaista loše. Te dve stvari su se poklopile i rezultat je negativni ishod“, sumirao je Đoković dešavanja na terenu.

Petostruki osvajač u Kaliforniji uviđa razloge poraza.

„Znao sam da neće pasti ako ga ja ne nateram, a nisam to učinio. Pomogao sam mu da igra dobro, a sebi nisam pomogao uopšte. Pravio sam neke zaista užasne neiznuđene greške, defanzivan tenis, bez mnogo snage na lopti u trećem setu. On je ušao u teren i koristio vreme koje je imao na rasolaganju, igrao je rasterećenije i agresivnije od mene. Bilo je pomalo i vetrovito, potpuno suprotno u odnosu na treninge i moj prvi meč, ali to nije izgovor. Trebalo je da odigram mnogo bolje“.

Na pitanje da li je na iznenađujući poraz uticalo to što nije igrao od Australijan opena ili to što dugo nije igrao u Indijan Velsu, Đoković je rekao:

„Moglo bi da bude oba, da budem iskren. Nisam siguran. Analiziraću šta se dogodilo, šta sam mogao bolje, i idem dalje. Igram manje turnira, probirljiviji sam sa rasporedom, tako da nije sjajan osećaj kada se ispadne rano, pogotovo ovde gde nisam igrao pet godina. Zaista sam želeo dobar rezultat, ali nije bilo suđeno“.

Šta bi uradio drugačije i šta misli o dosadašnjem delu sezone?

„Mogao sam sve da uradim drugačije. Kao što sam rekao, veoma loše izdanje. Da, nemam titulu ove godine i to je nešto na šta nisam navikao. Obično sam sezone u karijeri počinjao titulom na grend slemu ili Dubaiju, bilo gde… Ali u redu, to je deo sporta. Moram to da prihvatim, nadam se da ću još pobeđivati i da ću nastaviti dalje. Koji god trofej naredni da dođe, dobrodošao je, da razbijem negativni ciklus, pošto na poslednja tri-četiri turnira nisam ni blizu svoje najbolje igre“.

Đoković je prijavljen za sledeći turnir iz masters serije, takođe u SAD, u Majamiju od 20. marta.

„Zasada ostaje da učestvujem. Hajde da vidimo. Pre deset minuta sam bio na terenu, glava mi je i dalje malo vruća. Moram da uzmem dan-dva, pa onda da vidim šta želim sledeće da uradim“

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari