Đoković o svojoj meri dobrog ukusa: Sviđa mi se kad mlad igrač veruje u sebe, ali starije mora da uvažava 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Još se nije znalo s kim Novak Đokovič igra dalje na Australijan openu, u osmini finala, jer se, dok je držao pres-konferenciju posle pobede protiv Argentinca Tomasa Martina Etčeverija, vodila bespoštedna borba mladog Ameruikanca Bila Šeltona i francuskog veterana Adrijena Manarina u trećem kolu.

Ispalo je da će najbolji teniser sveta igrati s 35-godišnjim Francuzom, iako su poklonici tenisa većinski priželjkivali da bude drugačije.

To što Đoković ima neke račune s 21-godišnjom američkom nadom iz lanjskog polufinala Ju-Es opena bacilo bi novo svetlo na njihov sledeći duel.

U tom pogledu vladar Melburna je govorio o svom ponašanju prema drugim igračima u dugogodišnjoj karijeri, najplodotvornijoj u istoriji tenisa.

– Znam da se Federeru nije svidelo kako sam se ponašao u startu, ne znam za ostale. Nisam bio omiljen nekim top igračima, nisam se bojao da kažem da želim da budem najbolji na svetu, imao sam igru koja može to da potkrepi. Ali, uvek sam imao respekt, uvek sam pozdravljao protivnika. Očigledno, na terenu toliko toga može da se desi u žaru bodre. Prošlo je 20 godina otkad sam debitovao, teško je reći ko me voli više ili manje. Ali, ako neko negativno priča o meni, to mi je daje gorivo. Pružim ruku da se izvinim ako nešto zgrešim, ali kritika bez pokrića… Ne možete da se svima sviđate, svi smo različiti. Kada mlad igrač izađe na teren i veruje u sebe, to mi se sviđa. Ali, postoji linija prihvatljivog ponašanja. Ako se pređe, počinje da nervira. Mladi uvek treba da veruju u sebe, ali i da uvažavaju starije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari