Đoković od danas deseti teniser sveta 1Foto: EPA-EFE/ NEIL HALL / POOL

Osvojivši trinaestu Grend slem titulu u finalu Vimbldona, Novak Đoković popravio je svoju poziciju na ATP listi, plasirajući se među deset najboljih tenisera na svetu.

Jutros je i zvanično obljavljena nova ATP lista sa promenama koje su nastale kao posledica Vimbldonskog turnira. Najbolji je i dalje Španac Rafael Nadal sa 9.310 ATP bodova, drugoplasirani je Rodžer Federer, dok je treći teniser sveta mladi Aleksandar Zverev. Njih trojica kao i Huan Martin del Potro, koji je četvrti na ovoj listi, nisu menjali poziciji nakon britanskog takmičenja.

Novak Đoković, osvojivši novi Grend slem, juče u Londonu, uvećao je svoj ukupni skor za 1.640 ATP bodova i tako postao deseti najbolji teniser sveta.

Đoković ukupno ima 3355 ATP bodova, a do jučerašnje pobede bio je 21. teniser sveta. On je nakon povreda, operacije i duže pauze ponovo postao favorit na predstojećim turnirima. Njegov protivnik u ovogodišnjem finalu Vimbldona, Kevin Anderson, skočio je za tri mesta, i sada je peti teniser sveta. Grigor Dimitrov zadržao je šestu poziciju, dok su Marin Ćilić, Džon Izner i Dominik Tim skočili za po dva mesta.

Nakon Vimbldona ni stanje na WTA listi nije kao što je bilo nakon finala ovog turnira. Prva je i dalje Simona Halep, a odmah ispod nje Karolina Voznjacki. Treća je Sloan Stivens, koja je skočila za jednu poziciju više, dok je Anđelik Kerber osvojivši ovaj turnir skočila za šest pozicija više i sada je četvrta najbolja teniserka na svetu. Ipak najveću promenu, ali ne i iznenađenje, napravila je Serena Vilijams, koja je iz vimbldonskog finala izašla kao gubitnik ali je na WTA listi skočila za 153 mesta, i sada je 28. teniserka sveta.

Trenutno stanje na ATP tabeli:

Rafael Nadal

Rodžer Federer

Aleksandar Zverev

Huan Martin del Potro

Kevin Anderson

Grigor Dimitrov

Marin Ćilić

Džon Izner

Dominik Tim

Novak Đoković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari