Đoković odbranu titule na AO počinje protiv Šardija 1Foto: Beta/AP/Kelly Barnes

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije igrati protiv Francuza Žeremija Šardija, odlučeno je danas žrebom.

Potencijalni protivnici Đokoviću, koji brani titulu u Melburnu, u drugom i trećem kolu su Amerikanci Frensis Tijafo i Tejlor Fric, a u četvrtom Kanadjanin Miloš Raonić i Švajcarac Stan Vavrinka.

U četvrtfinalu ga čekaju Nemac Aleksander Zverev, Francuz Gael Monfis ili sunarodnik Dušan Lajović, koji turnir počinje duelom protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog.

Potencijalni rivali Đokovića u polufinalu su Austrijanac Dominik Tim, Argentinac Dijego Švarcman, Denis Šapovalov iz Kanade ili Španac Pablo Karenjo Busta.

U drugom delu žreba je Španac Rafael Nadal koji će u prvom kolu igrati protiv Lasla Djerea, a mogući rival u drugom kolu mu je još jedan srpski teniser, Viktor Troicki. Protivnik Troickom na startu prvog gren slema u sezoni je Amerikanac Majkl Mo.

Srbija će u Melburnu imati još dva predstavnika u muškom singlu. Filip Krajinović će u prvom kolu igrati protiv Holandjanina Robina Hasea, a Miomir Kecmanović protiv Poljaka Kamila Majhšaka.

Otvoreno prvenstvo Australije počinje u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari