Đoković osvajanjem Pariza oborio rekord u broju masters titula 1Foto: Beta/AP Photo/Thibault Camus

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Parizu, pošto je u hali „Bersi“ posle preokreta rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:3) pobedio drugog tenisera sveta Danila Medvedeva, čime je oborio rekord u broju masters titula.

Bio je to 37. trijumf za Đokovića na turnirima serije masters 1.000, po čemu je sada najuspešniji svih vremena – Rafael Nadal ima 36, a Rodžer Federer 28. Bila je to ukupno 86. titula za srpskog tenisera u singu u karijeri, po čemu je peti svih vremena iza Konorsa, Federera, Lendla i Nadala. Ovo je šesta titula u Parizu za srpskog tenisera, piše Sport Klub.

Đoković, koji je u polufinalu pobedom nad Hubertom Hurkačem obezbedio prvo mesto ATP liste na kraju godine, sada u međusobnim duelima sa Medvedevom ima 6 pobeda i 4 poraza. Ovim trijumfom se Moskovljaninu donekle osvetio za poraz u finalu US opena u tekućoj sezoni (6:4, 6:4, 6:4).

Prvi put se dogodilo da finalisti US opena igraju odmah posle i finale u Bersiju. Takođe, bio je ovo drugi put u istoriji da u Parizu finale igraju dvojica najbolje plasiranih igrača – 1990. godine to su učinili Boris Beker i Stefan Edberg.

Đoković zadovoljan igrom i pobedom u finalu mastersa u Parizu

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan igrom u današnjoj pobedi protiv Danila Medvedeva iz Rusije u finalu mastersa u Parizu.

„Ovo je bila neverovatna borba do poslednjeg udarca, znao sam da treba da odigram najbolje protiv Danila, koji je u izuzetnoj formi. Pobedio me je prilično lako u finalu Ju Es opena, naučio sam lekciju, analizirao sam taj meč i znao da moram nešto da promenim. Odigrao sam gotovo besprekorno u drugom i trećem setu i zadovoljan sam“, rekao je Đoković posle meča.

Đoković je u finalu pobedio branioca titule Medvedeva sa 4:6, 6:3, 6:3, osvojio rekordnu šestu titulu u Parizu i rekordan 37. trofej iz masters serije.

„Među nama se razvio veliki rivalitet, pogotovo ove sezone, igrali smo važne mečeve, tri finala – Australijan open, Ju Es open i ovde. Nadam se da ćemo igrati i više finala, to bi značilo da obojici ide dobro“, dodao je srpski teniser.

Đoković je u subotu plasmanom u finale obezbedio da rekordni sedmi put godinu završi na prvom mestu ATP liste.

„Došao sam ovde s ciljem da obezbedim prvo mesto na kraju godine, to sam i uradio juče. U finalu nisam bio pod velikim pritiskom da pobedim, bio sam opušteniji, rasterećen i isplatilo se“, naveo je Đoković.

Udovičić čestitao Đokoviću novu masters titulu u Parizu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je večeras prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću osvajanje masters titule u Parizu, i obezbeđeno prvo mesto na ATP listi sedmu godinu zaredom.

„Sinonim uspeha i ponosa, najbolji na planeti uvek i zauvek naš Novak Đoković – čovek koji pomera granice mogućeg, ispisuje istoriju svetskog sporta i ne zaustavlja se nikada, jer rekordi su tamo dokle on želi da stigne! Čestitam, legendo! 37 masters titula, sedmi put prvi na ATP listi – idemo dalje“, napisao je Udovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari