Đoković: Ovo je moj najbolji meč 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Novak Đoković je protiv Rišara Gaskea u trećem kolu US opena prikazao jednu od svojih najboljih partija u poslednje dve godine pobedivši ga sa 3:0 (6:2, 6:3, 6:3).

Srpski teniser je ceo meč držao visok nivo igre, terajući Francuza na riskantne izlaske na mrežu, ali ne dozvoljavajući mu da napravi brejk i tako uopšte pomisli da bi u dva sata i deset minuta, koliko je trajao meč, mogao da osvoji set.

Posle meča Novak Đoković nije krio zadovoljstvo zbog toga što je odličnom igrom izborio plasman u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD.

– Ovo je moj najbolji meč ili definitvno jedanod najboljih mečeva na tvrdoj podlozi posle Vimbldona i svakako najbolji duel koji sam odigrao na US Openu ove sezone. Takva partija je došla u pravo vreme, pošto je Gaske veoma lukav igrač. On je neko ko ima mnogo iskustva i neko koga poznajem veoma dobro. Pokazao je zašto je teniser koji ima jedan od najboljih jednoručnih bekhenda – rekao je Đoković.

Iako pobednik meča nije bio doveden u pitanje već od starta, srpski teniser naglavaša da ne misli da je Gaske odigrao ispod svog nivoa.

– Ne mislim da je Gaske igrao loše. Bio je u meču. Izgledalo je da mu nedostaje svega par poena kako bi napravio brejk i stvorio mi probleme. Imao sam sreće da osvojim neke ključne poene u trećem setu. Da je vratio brejk nakon što sam poveo sa 3:2, ko zna šta bi bilo. Sa druge strane, ja sam igrao na veoma visokom nivou od prvog poena. Presrećan sam zbog ovakve partije. Pre US Opena sam razgovarao sa svojim timom i cilj je bio da tempiram formu za grend slem – istakao je Đoković.

Rival Đokoviću u osmini finala biće Portugalac Žoao Souza, koji je pobedio Luku Puija sa 3:1 – 7:6 (5), 4:6, 7:6(4), 7:6(5). Souza je svaki svoj set dobio posle taj brejka i u meč protiv Đokovića verovatno će ući i psihički i fizički iscrpljen. Biće ovo peti međusobni susret Đokovića i Souze, a srpski teniser je dobio sve prethodne. Ukoliko savlada Portugalca, koji je 68. teniser sveta, Đoković će u četvrtfinalu najverovatnije igrati protiv Rodžera Federera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari