Đoković posle pet setova u osmini finala Australijan opena 1Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedio 31. igrača sveta Amerikanca Tejlora Frica posle pet setova, 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Prvi teniser sveta mučio se sa povredom, ali je pobedio posle tri sata i 25 minuta.

Teniseri su u prvom setu napravili po brejk i odigran je taj brejk koji je Đoković dobio sa 7:1. Prvi teniser sveta je već u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Fricu, prednost brejka je sačuvao do kraja i poveo sa 2:0 u meču.

Đoković je u trećem setu imao problema sa povredom, najverovatnije desnog kuka i stomačnog mišića, zbog čega je tražio pomoć fizioterapeuta. Amerikanac je iskoristio slabije kretanje srpskog tenisera, napravio je brejk u osmom gemu, što mu je ubrzo bilo dovoljno za osvajanje seta.

Posle petog gema u četvrtom setu meč je na kratko prekinut, pošto je sudija tražio da se isprazne tribine jer gledaoci moraju da budu u svojim kućama do ponoći po lokalnom vremenu u sklopu mera o sprečavanju širenja korona virusa. Fric je sačuvao prednost brejka iz trećeg gema i izborio peti set.

Đoković se teže kretao po terenu, ali je ipak uspeo da napravi brejk u šestom gemu petog seta i povede sa 4:2. Srpski teniser je posle toga osvojio gem na svoj servis, a zatim je napravio još jedan brejk i plasirao se u osminu finala.

Branilac titule će u osmini finala igrati protiv 14. tenisera sveta Kanađanina Miloša Raonića.

Raonić je ranije danas pobedio Martona Fučoviča iz Mađarske sa 7:6, 5:7, 6:2, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari