Đoković preko Kudle do osmine finala Ju Es opena 1Foto: Beta/AP/Cherles Krupa

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD, pošto je prošle noći pobedio Amerikanca Denisa Kudlu sa 6:3, 6:4, 6:2.

Đoković, koji se u prethodnom meču imao problema s levim ramenom, delovao je dobro na terenu, a posle meča je i sam bio zadovoljan.

„Najvažnije u ovom trenutku je da sam igrao bez bola. Zadovoljan sam zbog toga i što sam na ovaj način završio meč. Juče nisam trenirao, trudio sam se da odmorim rame i budem spreman za ovaj duel“, rekao je Đoković, koji se plasirao u svoju 12. uzastopnu osminu finala na poslednjem gren slem turniru u sezoni.

Prvi set je odlučio jedan brejk koji je Đoković napravio u četvrtom gemu. Kudla je u sedmom gemu imao dve prilike da se vrati, ali je Đoković spasio obe brejk lopte i dva gema kasnije došao do 6:3.

Amerikanac je na početku drugog seta bio bliži brejku, Đoković je u tom trećem gemu spasio dve brejk lopte i odmah u narednom je oduzeo servis protivniku. Kudla je u petom gemu ponovo imao dve brejk prilike, ali se Đoković ponovo bio siguran i ponovo se izvukao iz neugodne situacije.

Branilac titule je već u prvom gemu trećeg seta oduzeo servis rivalu, a pobedu i plasman među 16 najboljih potvrdio je novim brejkom u sedmom gemu.

Meč je trajao dva sata i tri minuta.

Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Švajcarca Stena Vavrinke, koji je eliminisao Italijana Paola Lorencija u tri seta.

Biće to 25. meč srpskog i švajcarskog tenisera, a Đoković vodi sa 19:5. Poslednji put sastali su se u finalu Ju Es Opena 2016. godine kada je slavio Vavrinka.

„Odigrali smo nekoliko sjajnih mečeva. Izgubio sam od njega u finalu pre tri godine. Ima dosta snage, ne predaje se do poslednjeg poena. Često treniramo zajedno i poznajemo igru jedan drugog“, rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari