Đoković prvi, napredak ostalih srpskih tenisera 1Foto: Beta/AP/Steve Christo

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 277. nedelju na vrhu ATP liste.

Đoković je na danas objavljenoj listi ima 9.720 bodova, dok drugoplasirani Rafael Nadal ima 9.395.

Među najboljih deset nije bilo promena, pa iza Đokovića i Nadala slede Rodžer Federer, Dominik Tim, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Mateo Beretini, Gael Monfis i David Gofan.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Dušan Lajović napredovao je za jednu poziciju i sada je 23. (1.596 bodova), dok je Laslo Đere napravio četiri koraka napred i trenutno je 35. igrač sveta (1.265).

Filip Krajinović je napredovao za pet pozicija i nalazi se na 39. mestu (1.158), dok je Miomir Kecmanović posle napretka od tri pozicije 54. na ATP listi (921).

Nina Stojanović jedina srpska teniserka u Top 150

Srpska teniserka Nina Stojanović zadražala je 82. poziciju na danas objavljenoj WTA listi.

Ona na poziciji 82. ima 751 bod.

Stojanovićeva je ujedno i jedina srpska teniserka među 150. najboljih.

Ivana Jorović je pala za jednu poziciju i sada je 169. teniserka sveta, dva koraka nazad napravile su Olga Danilović (176) i Aleksandra Krunić (194), dok je Natalija Kostić nazadovala za jedno mesto (183).

Među najboljih deset na svetu nije bilo promena. Australijanka Ešli Barti je i dalje prva sa 8.367 bodova, dok su iza nje Simona Halep i Karolina Pliškova.

Do desete pozicije su još Elina Svitolina, Belinda Benčić i Bjanka Andresku, Sofija Kenin, Kiki Bertens, Serena Vilijams i Naomi Osaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari