(VIDEO) Đoković rekao da ga motivišu dueli sa publikom u Njujorku, pa zapevao: Moraš da se boriš za svoje pravo da se zabavljaš 1Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle meča u kojem je pobedio Tejlora Frica (6:1, 6:4, 6:4) i plasirao se u polufinale US opena, da ga ponašanje publike motiviše da pruži bolju igru.

On je u nekoliko navrata imao duele sa delom publike, koja je ponekada preterivala u želji da pomogne Amerikancu, a posle meča je rekao da mu je to „pogonsko gorivo“.

– Očekivano je, normalno da će ljudi navijati za njihovog igrača, nemam ništa proiv toga. Naprotiv, volim tu energiju koju dobijam. Hranim se tom energijom, kakva god da je, koristim je kao pogonsko gorivo, da igram najbolji tenis. Na sreću, ovde igram dobar tenis i imao sam neke epske okršaje. Nadam se da će biti još jedan u narednom kolu – rekao je Đoković.

On je potom zapevao „Moraš da se boriš za svoje pravo da se zabavljaš (You Gotta Fight For Your Right To Party“, pesmu legendarnog američkog benda Beastie Boys, što je izazvalo iznenađenje i oduševljenje na tribinama.

Srpski teniser je 47. put u karijeri izborio plasman u polufinale jednog grend slem turnira čime je na toj listi prestigao Rodžera Federera i postao najbolji svih vremena i u ovoj kategoriji.

To je bio povod da još jednom podseti na početke svoje karijere i težak put koji je prevalio od Srbije 90-ih, pa do svetskog vrha.

– Ovo je sport koji mi je mnogo dao. Dolazeći iz Srbije, u 90-tim, u danima mog detinjstva, bilo je mnogo stvari koje je trebalo proći, putovati u inostranstvo. Imao sam sreće, jer sam imao ljude koji su bili uz mene, one koji su verovali u moj talenat. Moji roditelji su tu, šaljem im poljubac. To je moj dug odgovor na temu tih brojeva. Svaki put kad izađem na teren je velika prilika za mene, naročito u ovom godinama. Želim samo da što više uživam u ovakvim stvarima – rekao je najbolji teniser svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari