Đoković revijalno protiv Medvedeva, čeka rivala u polufinalu Završnog mastersa 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Još jedan meč je ostao Novaku Đokoviću da odigra u „crvenoj“ grupi na Završnom mastersu, ali on neće imati rezultatski značaj za srpskog asa budući da je posle dva odigrana kola obezbedio učešće u polufinalu.

Tamo će mu protivnik biti Tejlor Fric ili Feliks Ože Alijasim, ali ko god da pobedi u međusobnom susretu između njih dvojice, srpski as će biti favorit za odlazak u finale gde bi „napao“ šesti trofej na poslednjem Mastersu u godini.

Godinu je na prvom mestu završio Karlos Alkarac i tinejdžer iz Mursije će svakako biti prvi nosilac na predstojećem Australijan Openu.

Đoković poslednji meč u „crvenoj“ grupi igra protiv Medvedeva koji je već ispao sa turnira i sigurno je da se neće previše trošiti budući da je polufinale zakazano već za subotu.

S obzirom da je zbog korona pravila Đoković ove sezone preskočio dva od četiri Gren Slema (Ozi Open i US Open), jasno je da ove nedelje igra samo za trofej, a veliku količinu novih bodova bi mogao da skupi tek u 2023.

To će značiti da bi potencijalno mogao na se vrati na prvo mesto ATP liste u godini koja nam sledi, ali to će mu biti tek sekundarni cilj.

Primarni plan jeste fokus na Gren Slemove, a već u januaru će imati priliku da napadne 22. grend slem titulu.

Ako je osvoji izjednačiće se sa Rafaelom Nadalom na večnoj listi i onda će ravnopravno ući u borbu za najboljeg igrača u istoriji ovog sporta.

Jasno je da će Đoković imati šansu da i na Rolan Garosu naudi Špancu, budući da je već u dva navrata bio najbolji na pariskoj šljaci.

Ipak ono što bi moglo da prelomi trku je druga polovina sezone, odnosno Slemovi na Vimbldonu i US Openu gde se Đoković oseća komforno „kao kod kuće“.

Ono što bi potencijalno mogao biti problem za Novaka naredne sezone jesu mladi „lavovi“ zeljni dokazivanja i najvećih trijumfa odnosno trofeja u tenisu.

Karlos Alkaraz, Andreja Rubljova, Janik Siner, Tejlor Fric, Kaspera Ruda, Feliks Ože-Alijasim, Holger Rune su samo neki od njih, a kad još pridodamo i „starosedeoce“ Nika Kirjosa, matea Beretinija, Frensisa Tijafoa, Stefanosa Cicipasa, Danila Medvedeva, jasno je koliko Novaka čeka težak i paklen put u godini pred nama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari