Đoković sa Vavrinkom u filnalu US Open 1Foto: Fonet/AP

Novak Đoković plasirao se u svoje sedmo finale Otvorenog prvenstva SAD, poslednjeg gren-slem turnira godine, pobedivši Gaela Monfisa 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:2).

Mnogo je teže sve to na terenu izgledalo nego što rezultat pokazuje. Bilo je u igri obojice uspona i padova, sve je ličilo na više psihološki nego teniski duel.

Bio je to izuzetno čudan meč, pre svega zbog, blago rečeno, „atipičnog“ ponašanja Francuza. U nekim trenucima kao da je pokušavao da Đokovića izbaci iz ravnoteže, čekao je njegov prvi servis u terenu u skroz uspravnom položaju.

Pravio je gegove između poena kao da se bori za vazduh, na zvižduke publike reagovao je tražeći da se pojačaju. Sve je to prouzrokovalo da i Novak ne liči na sebe, da pokazuje i previše nervoze i promašuje veliki broj brejk pa i set lopti.

Činilo se da i publika „ovacijama“ za poene kad lopta (ne)srećno s mreže sklizne u polje, dodatno iritira prvog igrača na svetu. Novak je imao problema najpre sa levim, a kasnije i desnim ramenom, i uz bolnu grimasu je meč ipak priveo kraju.

„Protiv Monfisa je uvek teško, on je jedan od najzabavnijih igrača za gledanje, atletski najspremnijih i nadam se da ste uživali u borbi koju smo prikazali“, rekao je Đoković posle meča.

Prvi reket sveta po sedmi put će se boriti za titulu u Njujorku, a tamo čeka pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Stan Vavrinka i Kei Nišikori.

„Nadam se da će padati kiša, da će krov da se pokvari i da će morati da igraju sutra. Šalim se. Šanse su 50:50 – Kei dobio Marija koji je imao odličnih nekoliko meseci, a Stan voli veliku scenu. Ja ću pokušati da se rehidriram, uspavam sina i možda malo stignem da pogledam taj meč“, zaključio je Đoković.

Švajcarski teniser Stan Vavrinka igraće protiv Novaka Đokovića u finalu US opena, posle trijumfa nad Keijem Nišikorijem.

Vavrinka je izgubio prvi set, ali je uspeo da preokrene i savlada Japanca rezultatom 4:6, 7:5, 6:4, 6:2, posle više od tri sata igre.

Đoković je prethodno pobedio Gaela Monfisa takođe u četiri seta, a to će biti 24. epizoda velikog rivalstva u kojem Novak vodi 19-4.

Finale je na programu u nedelju od 22 sata po srednjoevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari