Đoković saoseća sa Ukrajincima i žali Ruse i Beloruse 1EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Srpski teniser ponovio kritički stav prema sankcijama od strane organizatora Vimbldona.

Novak Đoković važi za sportistu koji o svemu ima mišljenje, a mediji to koriste da ga pitaju za razne stvari, pa su pre današnjeg meča branioca titule na Vimbldonu hteli da čuju kakav je njegov lični odnos prema dešavanjima u ratom zahvaćenoj Rusiji. U kontekstu zabrane učešća teniserki i tenisera iz Rusije i Belorusije, zbog vojnog napada prve na komšijsku državu, odnosno podrške druge tom aktu agresije.
„Mogu reći da mi je kao detetu rata, nekoliko ratova zapravo tokom 90-ih, jasno kakav je osećaj biti u toj poziciji. No, s adruge strane, ne mogu reći da se u potpunosti slažem da se ruskim i beloruskim teniserima zabrani nastupanje na neodređeno vreme. Jednostavno, ne vidim kako su oni doprineli nečemu što se stvarno događa. Ne osećam da je to pošteno“, prokomentarisao je šestostruki pobednik grend slema u Londonu.
Novak Đoković nije mogao da brani tron na Australijan openu ove godine, a sva je prilika da neće moći ni na US open, jer je nevakcinisan protiv korona virusa. Rusi i Belorusi imaju problem druge vrste.
„Da se meni tako nešto zabrani, bio bih ljut, Podsećam da je od 1992. do 1996. godine bilo zabranjeno srpskim sportistima takmičiti se na međunarodnom nivou. Zam kako se sada osećaju Rusi i Belorusi“, solidaran je vlasnik 20 GS trofeja.

Đoković u pohod na sedmu najvredniju titulu na travi kreće u 14.30, a protivnik mu je Južnokorejac Sunvu Kvon. Ne i na bodove, jer je Asocijacija profesionalnih igrača (ATP) zbog zabrane učešća pomenutoj grupi sportitsa oduzela takmičarsku vrednost Vimldonu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari