Đoković spreman za fantastičnog Alkaraza 1EPA-EFE/Emilio Naranjo

Prvi reket sveta ceni tinejdžera iz Španije, ali je fokusiran na svoju igru.

Novak Đoković će u polufinalu Mastersa u Madridu, ove subote, premijerno imati priliku da se iz prve ruke uveri šta je to što je 18-godišnjeg Karlosa Alkaraza ove sezone vinulo u Top 10 na ATP listi. I čime je sve to zaslužio pobedu nad Špančevim idolom iz detinjstva i večitim rivalom Srbina u borbi za Top 4 na Otvorenom prvenstvu španske prestonice – 2:1 (6:2, 1:6, 6:3).

„Njegov rast, napredak, posebno poslednjih meseci bili su neverovatni. Bilo je sjajnih mladih igrača u prošlosti, ali u poslednje vreme nismo navikli da gledamo nekog tinejdžera da se ovako probija u Top 10. Volim da ga gledam kako igra. Za naš sport je fantastično što imamo mladog igrača koji udahnjuje novi život tenisu. Plus, on je zaista mnogo fin momak van terena“, prokomentarisao je danas Novak, nakon što je u dva seta savladao Huberta Hurkača (6:3, 6:4) i otišao u duel sa glavnom zvezdom „belog sporta“ u 2022. godini.

Međutim, osvajač 20 grend slem titula više vodi računa o sebi i svom tenisu u ovom trenutku.

„Fokusiran sam na sebe. Pobeda protiv Hurkača je pozitivan znak da sam na dovrom putu da dostignem nivo koji želim. Mislim da sam danas bio solidan. Hubert je igrač iz Top 10, težak protivnik. Ima mnogo pozitivnih stvari koje mogu da sažmem iz protekla dva dana. Spreman sam za polufinale i za još jednu dobru partiju“, istakao je Đoković.

Srbin je od početka sezone odigrao svega 10 mečeva i dobio 3, dok je Alkaraz 28 puta izlazio na teren i slavio u 25 duela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari