Đoković: Sudija nije uradila ništa pogrešno 1Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković apelovao je na svoje navijače da ne upućuju negativne poruke na društvenim mrežama na račun linijskog sudije, žene koju je nehotice pogodio loptom, zbog čega je diskvalifikovan sa US opena.

Na njen račun stiglo je mnogo uvredljivih i gnusnih poruka od ljudi koji se izdaju za navijače, a Đoković je osetio potrebu da reaguje i smiri strasti, javlja Sport klub.

„Dragi navijači (#NoleFam, hešteg za njegovu navijačku grupu), hvala na vašim pozitivnim porukama. Molim vas setite se i da linijski sudija koja je pogođena loptom takođe treba podršku naše zajednice. Ona nije uradila ništa pogrešno i molim vas da budete posebno brižni prema njoj u ovom perodu”, napisao je Đoković na Tviteru

„Iz ovakvih trenutaka postajemo jači i izdignemo se. Šaljem ljubav svima. Evropo, dolazim”, napisao je Đoković.

https://www.instagram.com/p/CE2swBqHK_y/

Na osnovu poslednje rečenice, može se zaključiti da će se Novak brzo prebaciti na šljaku i igrati Rim i Rolan Garos, konstatuje Sport klub.

Đokoviću je oduzeta novčana nagrada od 250.000 dolara koju je zaradio ulaskom u osminu finala, a agencije prenose da su ga organizatori US opena kaznili sa dodatnih 17.500 dolara.

Kazna od 10.000 dolara izrečena mu je zbog nesportskog ponašanja kada je lopticom pogodio linijskog sudiju, zbog čega je kasnije diskvalifikovan, a druga od 7.500 dolara jer nije došao na konferenciju za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari