Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa 1Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske u Rolan Garosu, pošto je danas u osmini finala savladao Rusa Karena Hačanova u tri seta, sa 6:4, 6:3, 6:3.

Za prolazak u polufinale Đoković će sutra igrati sa pobednikom duela između Španca Pabla Karenja Buste i Nemca Danijela Altmajera.

Novak će u sredu 14. put igrati u četvrtfinalu pariskog Grend slema, što je rekord koji deli sa dvanaestostrukim šampionom Rolan Garosa Špancem Rafaelom Nadalom.

Duel protiv Hačanova bio je prvi Đokovićev veći izazov na ovom turniru, jer je u prva tri kola imao protivnike koj nisu ni blizu svetskog vrha. Prvi igač sveta je uspešno prebrodio i ovaj test i sada može da se kaže da je potpuno spreman da se bori za 18. Grend slem trofej.

U svim elementima igre Novak je bio bolji od Hačanova. Bio je mnogo uspešniji i u vinerima, jer ih je imao 44, 13 više od snažnog Rusa, što možda nije moglo da se očekuje, s obzirom na veoma agresivan stil igre Hačanova.

Đokovićev ritern danas je funkcionisao besprekorno i Hačanov je imao problema u 80 odsto svojih servis gemova. Prvi igrač sveta je izborio 15 brejk šansi i realizovao je šest, što mu je bilo dovoljno da završi meč u tri seta, uprkos tome što je izgubio svoja dva servis gema.

Sa 70 odsto ubačenog prvog servisa Hačanov bi imao velike šanse za pobedu protiv bilo kojeg drugog tenisera, osim protiv Đokovića, koji je još jednom potvrdio da ima najbolji ritern na ATP turu.

Bez tog oružja ruski teniser nije imao praktično nikakve šanse da iz ovog meča izađe kao pobednik, a Đoković je dobio priliku da uspešno testira formu uoči ulaska u završnicu turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari