Đoković u finalu Otvorenog prvenstva Australije 1Novak Đoković Foto: FoNet/AP

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Francuza Luku Puja sa 6:0, 6:2, 6:2.

Najbolji teniser sveta je do pobede u svom 34. grend slem polufinalu, a sedmom na Australijan openu stigao posle samo sat i 23 minuta igre.

Đoković je današnje polufinale počeo as servisom, ali malo ko je u tom momentu mogao i da pretpostavi da će do kraja meča Francuzu prepustiti samo četiri gema.

Srpski teniser je do prednosti od 1:0 stigao posle samo 23 minuta, napravivši samo jednu neiznudjenu grešku. Drugi set trajao je nešto duže, Đoković je u tom delu igre napravio dva brejka, koliko i u trećem.

Koliko je Djoković bio dominantan u ovom meču najbolje govori podatak da je napravio samo pet neiznudjenih grešaka, uz 24 direktna poena.

Đoković će se za rekordnu sedmu titulu u Melburnu, a ukupno 15. grend slem trofej u karijeri boriti protiv Španca Rafaela Nadala. Osvajač 17 grend slem titula je juče u prvom polufinalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa.

Đoković i Nadal su se do sada sastajali 52 puta, a dve pobede više upisao je srpski teniser.

Jednu od tih 27 pobeda, Đoković je ostavio upravo u finalu Australijan opena 2012. godine kada je slavio posle maratonskog meča u pet setova i skoro šest sati igre.

Ako slavi u nedelju, srpski teniser će biti rekorder po broju osvojenih titulu na prvom grend slem turniru u sezoni, pošto će na toj večnoj listi „preskočiti“ Roja Emersona i Rodžera Federera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari