Đoković: U nedoumici sam u vezi sa vakcinacijom

Ostavite komentar


  1. Ako ne znaš, a niko ne zna, budi pametan i ćuti. Vidiš kako se stvari zakomplikuju. Malo mudrosti nije na odmet.

  2. Previše očekujete od Novaka Đokovića. On je samo tenisre, veoma niskog obrazovanja. Pre svega čovek nije završio ni redovnu srednju školu, a ljudi od njega očekuju nešto pametno u vezi vakcine. Što je najgore on je umislio da nešto više zna, od nas laika za medicinu, pa će nameto savetovati šta da radimo, a šta da ne radimo. Novače teniser si dobar, li ako neko poveruje da znaš nešto drugo na nivou eksperta, taj je u zabludi.

    1. Čini mi se da je Novak samo izrazio sumnju u prebrza rešenja. Ne bih ovo svrstao u one stare priče za ili protiv vakcina. Ovde se radi o tome da li će prebrzo (čitaj neprovereno, nedovoljno klinički ispitano) rešenje od nas napraviti zamorčiće.

    2. Mark Tven je davno rekao „Nikad nisam dozvolio da mi škola
      ometa obrazovanje“.

    3. Naravno da svako zna šta je najbolje za njegovo telo. Svaki čovek zna, ako hoće da zna. Lakše je slediti gomilu, nego slediti svoj instinkt. I naravno da ima svije mišljenje i naravno da će da ga kaže. Bravo Novače. Mudrost i znanje imaš, koga briga za diplomu. Na kraju, svako o sebi. Ko razume shvatiće. Ljubav, samo ljubav.

  3. Kreće i kampanja protiv Novaka. Novak nije govorio o imunizaciji uopšte. već samo o vakcini za Covid 19, to drkon i ostali, rekla bih, „namerno“ ne shvataju. Svako ima pravo na stav i sopstveno mišljenje, a svi mi koji razmišljamo o tome da nam SZO i njeni privatni finansijeri na čelu sa dragim nam Bilom, ne daju baš sve informacije i najbolje preporuke, ispadosmo „bele vrane“.

  4. Lepo je sto je Novak samouveren covek i ta osobina je vrlo cenjena u svetu sporta i donela mu je ogroman uspeh. Takodje imam postovanje prema njegovom humanitarnom radu. Medjutim, ponekad je pametnije ne iznositi neka svoja uverenja javno, pogotovo ako ste osoba koja ima znacajan uticaj na javno mnjenje i time moze ugroziti neciji zivot ili zdravlje. Pomalo mi je mucno da citam kako se svakom svojom izjavom sve vise ukopava.

  5. Ovoliko prasine oko tog oglasavanja na levu temu. Samo da primetimo da o velikim temama on se ne oglasava. Eto, Kosovo na primer. Nesto je malo prosaputao za Crnu Goru ali niko to nije ni primetio… ni pod razno.

  6. Oni koji ,kobajagi,nešto znaju do sad su iznijeli masu pretpostavki koje još uvijek nisu potvrđene.Ako neko izrazi sumnju odmah pametovanje i pljuvačina.Hajde ,vi što sve znate, recite nama koji ništa ne znamo šta nam je činiti.

    1. Evo ja cu. Ne znam sve, ali sam dovoljno informisan da znam da postoje stroga pravila kako se vakcine testiraju. Zato se i ponavlja da je za uvodjenje nove vakcine u upotrebu potrebno minimalno godinu i po dana. Kada se to desi ja cu se vakcinisati.

      1. Bravo Roso u podne,
        sve tačno. Ko i malo zna o vakcinama, zna da vakcine ne mogu da se naprave brzo, i to baš iz razloga što 75% vremena traju ispitivanja da ne bi nekom naškodile. Stroga, višemesečna ispitivanja, i s rezultatom moraju da se slože mnoge međunarodne komisije, ne samo jedna. Zato vakcine neće biti uskoro, ne može za kraće vreme od godinu dana. Kad se pojavi, biće pouzdana, jer će je pre toga žestoko ispitati. To svi imunolozi govore, ali malo ko ih sluša. Radije čitaju šta o tome kaže Novax Đoković.
        Ja ću se vakcinisati, kao što sam se i do sad vakcinisao za sve što mi je trebalo.

  7. Bravo Nole za izjavu, treba misliti samo svojom glavom! Za zagovornike pošto-poto špricanja (neproverenim vakcinama) najbolje bi bilo da se što pre planetarno špricamo bez razmišljanja i pitanja. Za stanovnike ove planete nisam siguran da je opcija „bez razmišljanja i pitanja“ najbolje rešenje..

  8. Podrška Đokoviću,lepo je objasnio da nije izričit u pitanju je naformalni razgovor uz šale.A Konu svaka čast pohvalio Pink i njegovog vlasnika koji obmanjuje javno narod kako se boriti protiv virusa.Neka te je sramota doktore.

  9. Ne treba ti akademsko obrazovanje da proveriš broj obolelih od raznih autoimunih bolesti izazvanih vakcinama. Sam sadržaj vakcina je problematičan. Svako, ali svako mora da ima slobodu izbora oko odluke – vakcinisanje ili ne.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.