Đoković: U nedoumici sam u vezi sa vakcinacijom 1Đoković Foto: Beat/AP/Andy Wong

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da nije stručnjak za korona virus i dodao da je u nedoumici šta je najbolje učiniti u vezi sa vakcinacijom.

Prvi teniser sveta je u nedelju uveče rekao da se protivi vakcinaciji i da ne bi želeo da ga neko tera da se vakciniše protiv korona virusa kako bi mogao da putuje na turnire.

Ta izjava je odjeknula u svetskim medijima, a Đoković se oglasio saopštenjem koje je poslao Njujork Tajmsu u kome je naveo da je zbunjen celom situacijom.

„Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju da izaberem ono što je najbolje za moje telo. Otvorenog sam uma i nastaviću da istražujem ovu temu pošto je važna i uticaće na sve nas“, rekao je osvajač 17 grend slem titula.

„Da budem iskren, pomalo sam zbunjen, kao i ostatak sveta. Uprkos tome što imam pristup informacijama i resurse, u nedoumici sam oko toga šta bi bilo najbolje uraditi“, dodao je Đoković.

Teniska takmičenja prekinuta su najmanje do sredine jula zbog pandemije. Odloženi su i pomereni brojni turniri, a legendarni Vimbldon je otkazan.

Podsetimo, epidemiolog dr Predrag Kon reagovao je na svom Fejsbuk profilu na izjavu Novaka Đokovića o obaveznoj vakcinaciji tenisera.

„Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdralje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanja u vezi vakcinacija jer imaš ogroman uticaj“, poručio je Kon na svom Fejsbuk nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari