Đoković u osmini finala, poraz Lajovića u Majamiju 1Foto: Beta/AP/Lunne SLadky

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala mastersa u Majamiju pošto je danas pobedio 83. igrača sveta Argentinca Federika Delbonisa posle tri seta, 7:5, 4:6, 6:1.

Prvi teniser sveta pobedio je posle nepuna dva sata igre. On je poveo sa 5:2 u prvom setu, ali je Delbonis uspeo da izjednači na 5:5. Srpski teniser je posle toga vezao dva gema i poveo u meču.

Đoković je dobro počeo drugi set, poveo je sa 3:1, ali je stao, dozvolio je protivniku da se vrati u meč, da napravi dva brejka i izjednači na 1:1 u setovima. Prvi igrač sveta je popravio igru u trećem setu, u kome je dozvolio Argentincu da osvoji samo jedan gem i plasirao se u osminu finala.

Đoković će u osmini finala igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta, koji je pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 6:4, 6:4.

„Dobro udaram loptucu, ali mi je potrebno više konstantnosti da zadržim taj nivo tokom celog meča“, rekao je Đoković.

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u osminu finala pošto je izgubio od 33. tenisera sveta Australijanca Nika Kirjosa sa 3:6, 1:6.

Lajović, 44. igrač sveta, izgubio je posle sat vremena igre. On je napravio jedan brejk, u prvom setu, a Kirjos mu je pet puta oduzeo servis.

Kirjos će u osmini finala igrati protiv Borne Ćorića iz Hrvatske, koji je pobedio Francuza Žeremija Šardija sa 6:7, 6:2, 6:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari