Đoković: U Pariz želim da odem sa trofejom iz Beograda 1Foto: Beta/Represent Comunactions /Marko Đokovic/Starsport.rs

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u subotu će se boriti za trofej na ATP turniru u Beogradu, pošto je danas u polufinalu posle tri seta savladao Slovaka Andreja Martina sa 6:1, 4:6, 6:0.

Đoković je nakon meča naglasio da u na Rolan Garos želi da ode sa trofejom iz Beograda.

„Počeo sam dobro meč i još bolje sam ga završio. Drugi set je bio čudan. Izgubio samkoncentraciju. Praktično sam mu predao drugi set. Izvući ću pozitivne strane ovog duela. To mi donosi samopouzdanje pred finale i Rolan Garosu. Blizu sam onoga što želim pred Rolan Garros, a to je titula u Beogradu“, rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta prokomentarisao je uslove za igru kao i igru protivnika.

„Imao sam set i brejk prednosti, bio blizu pobede, onda sam se iznervirao jer nisam osećao ritam na servisu. Bilo je vetrovito i nezgodno za igru. On je borac, tera te da odigraš dodatni udarac i vrlo lako možeš da ispadneš iz ritma i igrački i psihički. To se nažalost desilo, ali sam se vlo brzo vratio. Radujem se finalu, ne osećam se iscrpljeno, nemam znake umora. Želim da osvojim trofej u Beogradu, u svom gradu i zemlji, i da sa tom energijom odem u Pariz“, izjavio je Đoković.

Prisetio se Novak i poslednjeg ATP turnira odigranog u Srbiji.

„Bilo je divno. Prvi turnir smo imali 2009. godine, tad sam ga i osvojio, potom i 2011. Ženski i muški tenis u Srbiji su u poslednjih 20 godina ima zlatnu eru. Zaslužujemo da kao zemlja imamo makar po jedan turnir u obe konkurencije. Drago mi je što smo u tome uspeli ove godine. Dosta putujemo, što su veliki troškovi, a ako u svojoj zemlji imate dosta profesionalnih turnira, lakše je igračima da napreduju. Ponosan sam na organizatore, imamo dosta pozitivnih reakcija od igrača, ATP-a, WTA. Drago nam je, biće još bolje narednih godina“, naveo je prvi reket sveta.

Objavljen je i žreb za Rolan Garos, a zanimljivo je da se u Novakovoj polovini nalaze i Rodžer Federer i Rafael Nadal.

„Pripreme za Rolan Garos idu dobro. Osećam da igram blizu nivoa na kojem želim da budem. Mislim da se prvi put desilo da smo Rodžer, Rafa i ja u istom delu žreba. Morate da idete korak po korak. Ako se dogodi da Federer i ja igramo međusobno, biće uzbudljivo i veliki izazov, ali dug je put do tog meča“, naveo je i potom dao svoje viđenje potencijalne situacije ako bude igrao u večernjem terminu u Parizu.

„Prošle god smo igrali krajem oktobra, uslovi su bilo izuzetno teški, bilo je kišovito, loptica je lošije odskakala. Verovatno će noćni mečevi, ukoliko bude malo hladnije, podsećati na te uslove. Ja nemam ništa protiv večernjih mečeva, biće interesantno. Neću ništa da zahtevam, nadam se da ću moći da igram u utorak, da imam koji dan više za odmor i trening i da krenem kako treba”, rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari