Đoković u trećem kolu Australijan Opena 1Foto: Beta/AP Photo/Dita Alangkara

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je u noći između utorka i srede Japanca Tacumu Ita sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:2) u drugom kolu Australijan Opena.

Meč je trajao sat vremena i 36 minuta.

Đoković je od samog starta kontrolisao igru i s dva vezana brejka lako došao do prvog seta.

Nešto jači otpor pružio je japanski teniser u drugom setu, pa je Đoković uspeo da dođe do brejka tek u devetom gemu, što je bilo dovoljno da povede s 2:0 u setovima i dođe na korak od pobede.

Prva dva gema u trećem setu donela su dozu neizvesnosti, ali je nivo igre Japanca u nastavku ponovo opao, pa je srpski teniser opet došao do dva vezana brejka, te iskoristio prvu meč loptu.

U sledećem kolu Đoković će igrati protiv još jednog Japanca, Jošikite Nišioke, koji je bio bolji od britanskog tenisera Danijela Evansa sa 3:0.

Pored Đokovića, do sada su se u treće kolo plasirali i Sem Kveri, Gustavo Pelja, Dijego Švarcman, Martin Fukovič i Stefanos Cicipas.

Lajović pobedio Polmansa i prošao u treće kolo AO

Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je danas Australijanca Marka Polmansa sa 3:0 (3:2, 6:4, 6:3) u drugom kolu Australijan Opena.

Meč je trajao sat vremena i 54 minuta.

Lajović je bio vrlo siguran u prvom setu i s dva brejka lako stigao do prednosti od 1:0.

Drugi deo igre doneo je više neizvesnosti, oba tenisera bila su sigurna na svoj servis sve do sedmog gema, kada je Lajović iskoristio prvu brejk loptu i poveo s 4:3.

Sigurnom igrom do kraja seta Lajović je uspeo da iskoristi drugu set loptu i dođe na korak od pobede.

Slična situacija viđena je i u trećem setu, posle izjednačenja 2:2 srpski teniser iskoristio je prvu brejk loptu, a potom prednost potvrdio u gemu na svoj servis.

Do kraja meča Australijanac je izgubio još jedan gem na svoj servis, upravo onaj u kojem je rešeno pitanje pobednika, kada je Lajović iskoristio prvu meč loptu.

U sledećem kolu Lajović će igrati protiv Argentinaca Dijega Švarcmana, koji je eliminisao Španca Alehandra Fokina Davidoviča sa 2:0.

Stojanović zaustavljena u prvom kolu AO, Osaka sigurna protiv protiv Dženg

Srpska teniserka Nina Stojanović poražena je u noći između utorka i srede od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove s 2:0 (6:1, 7:5) u prvom kolu Australijan Opena.

Meč je trajao sat vremena i 13 minuta.

Prvi set otvoren je sa po jednim brejkom na obe strane, ali srpska teniserka nije uspela da pruži jači otpor. S još dva brejka Pavljučenkova je vrlo brzo stigla do set lopti, a treću od njih je i iskoristila i povela s 1:0.

U drugom setu viđena je znatno drugačija igra. Prva do brejka ponovo je stigla Pavljučenkova, ali je Stojanović uzvratila na isti način i smanjila zaostatak na 4:3.

Uz sigurnu igru na svoj servis Srpkinja je došla do izjednačenja 5:5, ali je ruska teniserka ponovo povela, a potom i iskoristila drugu meč loptu.

U sledećem kolu Pavljučenkova će igrati protiv Tejlor Tounsend.

Branilac titule, Naomi Osaka, pobedila je Saisai Dženg sa 2:0 (6:2, 6:4) i plasirala se u treće kolo Australijan Opena.

Japanska teniserka je bila ubedljiva u prvom setu i posle dva brejka na obe strane, uspela da pruži sigurniju igru na svoj servis i uz dva vezana brejka stigne do osvajanja prvog dela igre.

Drugi set doneo je više neizvesnosti. Ponovo je Dženg prva došla do brejka, ali je i Osaka uzvratila na isti način.

Još jednom je Dženg uspela da oduzme servis aktuelnoj šampionki, ali je Osaka stigla do izjednačenja 4:4.

U gemu u kojem je servirala za ostanak u meču, Dženg je dozvolila još jedan brejk, što je bilo dovoljno za pobedu Osake.

U sledećem kolu Japanka će igrati protiv Amerikanke Kori Gof, koja je sa 2:1 eliminisala rumunsku teniserku Soranu Kirsteu.

Plasman u narednu rundu takmičenja ostvarila je i Čehinja Petra Kvitova, koja je bila bolja od Paule Badose s 2:0, kao i Dankinja Karolina Voznjacki koja je eliminisala ukrajinsku teniserku Dajanu Jastremsku s 2:0.

Đere i Čekinato eliminisani u prvom kolu dubla na AO

Srpsko-italijanski dubl Laslo Đere i Marko Čekinato poražen je od Veslija Kulhofa i Nikole Mektića s 2:0 (6:3, 7:6) i tako eliminisan u prvom kolu Australijan Opena.

Meč je trajao sat vremena i 26 minuta.

Kulhof i Mektić su dobro otvorili meč i vrlo brzo došli do prednosti od 4:0, uz dva vezana brejka.

Čekinato i Đere uspeli su da ublaže zaostatak i spasu dve set lopte. U sledećem gemu oduzeli su servis svojim rivalima, te smanjili zaostatak na 5:3, ali je deveti gem doneo Kulhofu i Mektiću tri vezane set lopte, te su poslednju i iskoristili i poveli s 1:0.

Drugi set doneo je znatno veću naizvesnost. Oba para bila su sigurna na svom servisu, te je pitanje pobednika rešeno u taj-brejku.

Čekinato i Đere dobro su krenuli i poveli s 3:1, ali je holandsko-hrvatski par vrlo brzo stigao do izjednačenja, a potom i meč lopte, koju su iskoristili.

Naredni rivali Kulhofu i Mektiću biće bolji iz duela Džejms Dakvort/Mark Polmans i Endru Haris/Kristofer Okoneli.

Kecmanović i Rud poraženi u prvom kolu dubla na AO

Srpsko-norveški dubl Miomir Kecmanović i Kasper Rud poražen je danas od Južnoafrikanca Ravena Kalsena i Austrijanca Olivera Maraha sa 2:1 (6:2, 4:6, 6:3) u prvom kolu Australijan Opena.

Meč je trajao sat vremena i 46 minuta.

Uz dva brejka u prvom setu Kalsen i Marah su vrlo lako i ubedljivo dobili taj deo igre, da bi drugi set doneo potpuno drugačiji rasplet.

Već u trećem gemu Kecmanović i Rud stigli su do brejka, da bi uz sigurnu igru na svoj servis uspeli da sačuvaju tu prednost do kraja seta i izjednače rezultat.

Početak trećeg seta doneo je dosta neizvesnosti, u sedmom gemu srpsko-norveški dubl imao je dve brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi.

To su u sledećem gemu kaznili njihovi rivali, koji su uz brejk poveli sa 5:3, a potom iskoristili drugu meč loptu.

U sledećem kolu oni će igrati protiv Argentinca Andresa Moltenija i Huga Nisa iz Monaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari