Đoković u trećem kolu Australijan opena pobedom protiv Tijafoa 1Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Branilac titule na Australijan openu u Melburnu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u treće kolo tog grend slem turnira, pošto je pobedio 64. igrača sveta Amerikanca Frensisa Tijafoa posle četiri seta, 6:3, 6:7, 7:6, 6:3.

Prvi teniser sveta pobedio je posle tri sata i 30 minuta.

Đoković je dobro počeo meč, poveo je sa 4:1. Tijafo je uspeo da napravi brejk u sedmom gemu i primakne se na 3:4, ali mu je srpski teniser odmah oduzeo servis i poveo sa 5:3, a posle gema na svoj servis poveo je u meču.

Teniseri su u drugom setu osvajali gemove na svoje servise pa je odigran taj brejk koji je Tijafo dobio sa 7:3.

Đoković je poveo sa 3:0 u trećem setu, ali je Tijafo uspeo da izjednači na 3:3. Posle toga su obojica bili sigurni prilikom svojih servisa i odigran je taj brejk, koji je prvi teniser sveta dobio sa 7:2.

Đoković je u sedmom gemu četvrtog seta oduzeo servis Amerikancu i poveo sa 4:3. Amerikanac se posle tog gema raspravljao sa sudijom, pošto mu je oduzeo prvi servis, nakon što ga je tokom meča u više navrata opomenuo zbog odugovlačenja.

Prvi teniser sveta je zatim bez problema osvojio gem na svoj servis, a u narednom gemu napravio je brejk, posle dvostruke servis greške Tijafoa na meč lopti i plasirao se u treće kolo.

Đoković će igrati protiv boljeg iz duela američkih tenisera Rajlija Opelke i Tejlora Frica.

Đoković zadovoljan plasmanom u treće kolo Australijan opena

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan zbog plasmana u treće kolo Australijan opena i da je dobro što je tokom prve nedelje turnira imao težak meč poput današnjeg protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa, kako bi se dobro pripremio za završnicu.

„Težak meč, teški uslovi, bilo je jako vruće, dugi poeni. Moram da mu odam priznanje na sjajnom meču. Voleo bih da imam ovakve mečeve tokom prve nedelje, jer svaki naredni postaju teži, dolaze bolje rangirani igrači sa više pobeda. Nije prvi put, znam da se suočim sa takvim situacijama“, rekao je Đoković posle meča.

Prvi teniser sveta je tokom meča imao 26 as udaraca, a Tijafo je napravio tri manje.

„Srećan sa što sam prošao kroz treći set. Ovo je najveći broj as udaraca koji sam odservirao, ali i najveći broj as udaraca koji je neko meni servirao. Nažalost, on nije imao sreće, posle prvog servisa koji je izgubio zbog opomene, izgubio je i servis gem. Nije trebalo tako da bude, ali tako je kako je. Želim mu mnogo sreće, nadam se da će imati dobru sezonu“, naveo je Đoković.

„Dao je sve od sebe, sjajan je igrač, nije pravio mnogo grešaka. Nisam mogao da pređem kroz bekhend ugao, morao sam da menjam stil igre i to mi je smetalo. Nisam bio zadovoljan igrom u drugom i trećem setu, bio sam pasivan, nisam se sjajno osećao na terenu, ali me je servis vadio iz problema. Nisam lako koristio brejk prilike. Moram da mu čestitam, znao sam da će biti težak meč“, dodao je.

Đoković je ponovio koliko je tokom godina imao uspeha na „Rod Lejver Areni“ i koliko dobro igra na turniru u Melburnu, koji je osvajao osam puta.

„Ima više stvari koje utiču na moje igre. Tokom godina kada na nekom terenu ostvarite mnogo pobeda onda ste samouvereni. Kada ponovo dođete, osećate kao da ste u svojoj dnevnoj sobi, tako se ja ovde osećam samouvereno, samo što ne sedim na svom kauču. Podloga se menjala tokom godina, ovo je najbrža za 15 godina koliko igram, ovde morate da imate jak servis“, rekao je branilac titule.

Lajović u trećem kolu Australijan opena

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se danas u treće kolo Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedio 45. igrača sveta Kazahstanca Aleksandra Bublika posle četiri seta, 6:4, 7:6, 4:6, 6:3.

Lajović, 27. teniser sveta, pobedio je posle tri sata i pet minuta.

On je dobro počeo meč, kada je poveo sa 5:2. Bublik je odmah u narednom gemu vratio brejk, posle čega su obojica osvojili po gem na svoj servis, što je srpskom teniseru bilo dovoljno da povede u meču.

Teniseri su u drugom setu napravili po jedan brejk i odigran je taj brejk koji je Lajović dobio sa 7:4.

U trećem setu nije bilo brejka sve do devetog gema kada je Bublik poveo sa 5:4, a posle osvojenog gema na svoj servis dobio je treći set i smanjio na 1:2.

Lajoviću je za osvajanje četvrtog seta bio dovoljan brejk koji je napravio u osmom gemu za 5:3, a zatim je gem na svoj servis osvojio bez izgubljenog poena i pobedio.

Lajović će u trećem kolu igrati protiv 87. tenisera sveta Španca Pabla Martinesa.

Martines je u drugom kolu pobedio Finca Emila Rusuvuorija sa 1:6, 6:3, 6:2, 7:6.

Tim i Erani u trećem kolu Australijan opena

Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se danas u treće kolo Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedio 70. igrača sveta Dominika Kepfera iz Nemačke posle tri seta, 6:4, 6:0, 6:2.

Treći igrač svet pobedio je posle sat i 40 minuta. On je šest puta oduzeo servis Kepferu, koji nije napravio nijedan brejk.

Aktuelni šampion Ju Es opena igraće u trećem kolu protiv pobednika duela Australijanca Nika Kirjosa i Francuza Uga Umbera.

U trećem kolu je i italijanska tenisera Sara Erani, pobedom protiv 81. teniserke sveta Amerikanke Venus Vilijams 6:1, 6:0.

Erani, 134. teniserka sveta, pobedila je posle sat i 17 minuta. Ona je šest puta oduzela servis Vilijams, koja nije uspela da napravi nijedan brejk.

Erani, koja je u glavni žreb došla kroz kvalifikacije, igraće u trećem kolu protiv Sje Su Vej sa Tajvana.

Švjontek i Šapovalov u trećem kolu Australijan opena

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se danas u treće kolo Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedila 79. teniserku sveta Italijanku Kamilu Đorđi posle dva seta, 6:2, 6:4.

Švjontek, 17. teniserka sveta, pobedila je posle sat i 20 minuta. Ona je četiri puta oduzela servis Italijanki, koja je napravila jedan brejk.

Aktuelna šampionka Rolan Garosa će u trećem kolu grend slem turnira u Melburnu igrati protiv Francuskinje Fione Ferero, koja je pobedila 17. nosioca Kazahstanku Elenu Ribakinu sa 6:4, 6:4.

U trećem kolu je i Kanađanin Denis Šapovalov, pobedom protiv Australijanca Bernarda Tomića, 6:1, 6:3, 6:2.

On će igrati protiv sunarodnika Feliksa Ožea Alijasima, koji je bio bolji od Australijanca Džejmsa Dakvorta sa 6:4, 6:1, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari