Đoković u trećem kolu Sinsinatija: Španac Davidovič Fokina predao meč posle prvog seta 1foto EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Novak Đoković je prošao u osminu finala turnira Masters serije u Sinsinatiju pošto mu je Španac Davidovič Fokina predao meč pri rezultatu 6:4 za Srbina.

Za prolaz među osam najboljih, Đoković će igrati protiv starog znanca Gaela Monfisa u noći između petka i četvrtka u 2.30 časova.

Srbin i Francuz su do sada ukrstili rekete 18 puta i svih 18 mečeva je završeno u korist Novaka Đokovića. I pored toga vlasnik 23. grend slem titule je o Monfisu govorio u superlativima.

„Gael je neverovatan momka. Mnogo ga poštujem i kao tenisera i kao osobu. On donosi radost navijačima, svi uživaju u njegovim bravurama na terenu. Jedan je od najharizmatičnijih tenisera, koje smo imali na Turu u poslednje dve decenije“, istakao je Đoković.

Monfis je i jedan od retkih igrača na Turu koji je stariji od srpskog asa. Francuz je trenutno 211. igrač na ATP listi, ali to sigurno nije realan pokazatelj njegovog kvaliteta. U to se uverio i Australijanac De Minaur koga je lako savladao u dva seta.

Ukoliko savlada Monfisa, svetski broj dva će u narednom kolu igrati sa boljim iz meča Lajović – Fric.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari