Đoković uporan, ne odustaje od Majamija 1Foto: Miroslav Dragojević/ Danas

Nije dobio mogućnost da zaigra na Indijan Velsu, međutim, Novak Đoković pokušaće da dobije odobrenje da zaigra u Majamiju.

U razgovoru za Sportklub, Goran Ivanišević, trener srpskog asa, otkrio je da se Novak nada odobrenju da može da zaigra na Floridi.

Đoković ne može da uđe u SAD kao nevakcinisani stranac; odbijena mu je i molba za izuzeće od tog pravila pred Indijan Vels, ali još traje borba da Novak uđe u SAD za turnir u Majamiju, u kojem je šest puta bio šampion.

– Nije se odustalo. To je njemu u glavi, želi da igra. Ja bih voleo da ga puste, bilo bi to dobro i za njega i za tenis, ali nije smak sveta i ako ga ne puste – poručio je Ivanišević.

Hrvatski stručnjak je ubeđen da će se sve vrlo brzo saznati.

– Glavno je da ćemo znati brzo, pa da možemo da napravimo plan. Tehnički, ne znam koliko je to najbolje rešenje za pripremu na šljaci, mada je on osvajao Monte Karlo i kada je igrao u Indijan Velsu i Majamiju… Sve zavisi od Novaka – ako je spreman u glavi i ako je u režimu rada fajtera, kao u Australiji, onda je sve moguće.

Već od 11. maja, nevakcinisanim strancima trebalo bi da bude omogućeno da uđu u Sjedinjene Američke Države. S tim u vezi, Đokovićev nastup na US openu ne bi trebalo da bude upitan, s obzirom na to da će se igrati krajem avgusta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari