"Svako NE mu daje dodatnu snagu, ponekad je poput antiheroja": Kris Evert zadivljena Đokovićem 1EPA/ANDREW GOMBERT

Legendarna američka teniserka ne misli da će iznuđeno neigranje na Mastersu u Indijan Velsu poremetiti prvi reket sveta, kao što nisu ni ranije zabrane.

Zbog meričke antikovid politike prema strancima nevakcinisanim protiv korona virusa i odsustva želje da se u njegovom slučaju napravi medicinski izuzetak, Novaka Đokovića nema na upravo započetom turniru serije 1.000 u Indijan Velsu, a verovatno se neće boriti za ATP bodove i titulu ni na takmičenju iste kategorije u Majamiju, odmah iza toga,

Međutim, Amerikanka Kris Evert ne smatra da će to poremetiti njenog kolegu iz Srbije. Naprotiv, legenda „belog sporta“ čvrsto veruje da će ga to samo ojačati i učiniti još motivisanijem da na terenu postigne sve što je zamislio kada je krenuo da gomila pobedničke trofeje i da ruši brojne teniske rekorde.

„Što više neko govori Novaku da ne može nešto da uradi, to je odlučniji. To mu daje dodatnu snagu, ima veću želju da uspe, da pokaže svima da je u pravu, da potvrdi svoj stav. Ponekad je poput antiheroja, čini se da je uvek na nivou zadatka kada ga neko izazove ili mu kaže NE.

Kada Novak ne igra, svako može da pobedi. A ako učestvuje na turniru, uvek će biti favorit. Dakle, iako ne može da igra na svim turnirima zbog vakcinacije, mislim da to nije važno. On je broj 1 u svetu… Bila sam zadivljena što je mogao da igra u onakvom stanju na Australijan openu.

Može da savlada skoro sve. On je mentalno tako jak i tako usredsređen na svoj cilj. To je samo potvrdilo koliko je psihički snažan. To je neverovatno. On je neverovatan“, zaključila je nekadašnja osvajačica grend slemova o vlasniku 22 takve titule.

Đoković je i prošle sezone propustio Masterse u SAD, kao i US open u Njujorku, dok je iz Australije deportovan nakon oduzimanje medicinskog izuzeća, pa je opet posle osvajanja Australijan opena ovog januara uspeo da se vrati na vrh ATP liste u singlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari