Đokoviću 1. mesto više nije prioritet 1Foto: Starsport

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je „promenio prioritet“, da prvo mesto na ATP listi to više nije i da sada želi da uživa na terenu, prenosi B92 na svom sajtu.

„To ne znači da neću činiti sve da dam doprinos ovom sportu, ali ne želim da igram tenis samo da bih osvajao titule“, rekao je Đoković u Beogradu. Kako je objasnio, njegova sadašnja želja je da uživa na terenu, kako na treninzima, tako i na mečevima i ponovio da posle osvajanaj Rolan Garosa to više nije bio slučaj.

„Ne želim da mislim, ni da se opterećujem brojem jedan i titulama. Ako dođu, oberučke ću ih prihvatiti. Sada sam na ‘aktivnom’ odmoru. Za sada je plan takav, a sledeća stanica jeste Šangaj (Masters). I dalje postoji ‘mikro’ povreda, ali ona nije takva da može da bude dugoročni problem. Veoma sam blizu maksimuma, ali mi spomenuta povreda i dalje utiče na servis“, rekao je Đoković za B92.

Kako je rekao, ključni čovek u njegovoj psihološkoj stabilnosti u prethodnom periodu bio je trener Boris Beker, najavivši razgovore s Nemcem oko produžetka saradnje. „On je najviše doprineo psihološki, ono što proživljavam, on je veliki deo toga. Razgovaraćemo o nastavku saradnje… Posle Rolan Garosa sam stavio preveliki pritisak na sebe i to mi se nije svidelo. Oduvek uživam u tenisu van turnira, dok je na samim takmičenjima situacija drugačija poslednjih meseci – osećam ‘teret i pritisak’ priče o istoriji“, rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari