Đordi Bertomeu ponovo govorio o Panatinaikosu 1Foto: EPA/ DANIEL DEL ZENNARO

Najavio je bio Dimitris Janakopulos, vlasnik Panatinaikosa, da će 3. juna na konferenciji obznaniti da li će višestruki prvak Evrope ostati u Evroligi.

Kako i priliči njegovom nepredvidivom karakteru, samo dan pre obraćanja javnosti, prvi čovek „zelenih“ otkazao je konferenciju, uz napomenu da će u dogledno vreme odrediti novi datum.

U nameri da zadrži intrigantnost u vezi sa potencijalnim prelaskom u FIBA Ligu šampiona, Janakopulos je omogućio Đordiju Bertomeuu da još jednom progovori o grčkom velikanu, uveren da PAO nema bolju opciju od Evrolige.

U razgovoru za grčke novine „Ta Nea“ španski operativac je naglasio da je uveren u to da Panatinaikos neće istupiti iz Evrolige.

– Verujem da će Panatinaikos ostati sa nama. Imali smo sličan problem i prethodnih godina. Klubovi znaju da su u eliti evropske košarke i da im budućnost van Evrolige nije baš svetla – stava je Bertomeu.

Prvi čovek Evrolige jasan je u razmišljanju da je pandemija prouzrokovala finansijsku krizu koja će se odraziti i na budžete evroligaških klubova.

– Neki klubovi su već prijavili gubitke od 30 do 35 odsto. Evroliga je imala ukupan obrt od 412 miliona evra, s tim da je profit ove sezone povećan za 20,7 odsto u odnosu na prošlu godinu.  Očigledno je da će se taj iznos smanjiti naredne godine, ali radimo na tome kako bi se klubovima povećali prihodi. Pandemija još nije gotova i na mnogim tržištima je situacija i dalje veoma teška. Počeli smo pregovore sa novim sponzorima kako bismo sklopili nove ugovore – istakao je Bertomeu, osvrnuvši se i na otkazanu sezonu.

– Razmišljamo o više scenarija; postojao je detaljan plan u vezi sa odigravanjem završnice ove sezone na jednom mestu. Uradili smo sve što je bilo do nas da se on realizuje, svesni da ne odlučujemo sami o svemu. Tužan sam što smo morali da donesemo tešku odluku o otkazivanju sezone. Ostaje gorak ukus zbog toga, ali smo na kraju doneli pravu odluku kako bismo zaštitili sve učesnike – podvukao je prvi čovek Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari