Đorđe Đoković: Bavimo se organizacijom teniskog turnira, a ne građevinskim dozvolama ili politikom 1Foto: M. Tasković

Direktor turnira „Serbia open“ Đorđe Đoković izjavio je danas u Banjaluci da se ta firma bavi organizacijom teniskog turnira, a ne građevinskim dozvolama ili politikom.

Đoković, brat najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, tako je odgovorio na pitanje Radija Slobodna Evropa kako komentariše da još nema građevinske dozvole za izgradnju teniskog terena za turnir koji će se u aprilu održati u Banjaluci.

Đorđe Đoković je početkom novembra u Banjaluci osnovao preduzeće „Legacy International“, na čijem je čelu, a teniski turnir bi trebalo da se održi od 17. do 23. aprila.

Iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske (RS) potvrđeno je za RSE 7. marta da još nema izdate građevinske dozvole za gradnju terena i da je zahtev „zaprimljen i upućen u redovnu proceduru“.

Oni navode da postoji privremena građevinska dozvola koja se daje za pripremne radove „za izgradnju privremenog sportskog objekta koji uključuju izradu zaštitne ograde gradilišta, postavljanje privremenih objekata za potrebe gradilišta, pripremu unutrašnje saobraćajne komunikacije, te izvođenje ostalih radova obuhvaćenih projektom“.

Predsednik Teniskog saveza RS Draško Milinović izjavio je da „nije zaobiđen Zakon o javnim nabavkama prilikom izgradnje teniskog terena“, već se „ne primenjuje na Teniski savez RS“.

Gradnju finansiraju zajedno Grad Banjaluka i Vlada Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari