Đorđe Petrović i zvanično golman Čelsija: Ispunio mi se san, jedva čekam da zaigram na "Stamford Bridžu" (VIDEO) 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srpski golman Đorđe Petrović danas je potpisao sedmogodišnji ugovor sa Čelsijem, a odmah potom je zvanično predstavljen medijima.

Bivši golman Čukaričkog je u klub iz Londona stigao iz Nju Ingland Revolušna, ekipe koja se takmiči u američkoj MLS ligi.

Čelsi je za njega platio obeštećenje od oko 16 miliona evra, a od tog novca Čukarički će dobiti nešto manje od tri miliona evra.

– Sreo sam se sa stručnim štabom u hotelu pre utakmice protiv Lutona. Rekli su mi sve što sam želeo da čujem, kao i da ću imati priliku da napredujem – rekao je Petrović na predstavljanju, a zatim dodao:

– Ovo je veliki korak za mene i oduvek mi je bio san da zaigram za jednu od najvećih ekipa na svetu. Danas sam taj cilj ispunio. Igranje u Premijer ligi je nešto čemu se veoma radujem. Jedva čekam da upoznam sve i zaigram na „Stamford Bridžu“.

Petrović je karijeru počeo u mlađim kategorijama Rudara iz Kostolca, Presinga iz Požarevca, a od 2014. je bio u Čukaričkom.

Tokom boravka na Banovom Brdu bio je na pozajmici u IMT, a za Čukarički je zabeležio 86 nastupa pre nego što je u aprilu prošle godine otišao u SAD.

Već u prvoj sezoni u Bostonu nominovn je za najboljeg novajliju i najboljeg golmana MLS, a ovog leta je bio član „ol-star“ tima lige, koji je odigrao revijalni meč protiv londonskog Arsenala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari