Ko je Đorđe Petrović, novi golman Čelsija: Tražio ga Mančester junajted, za Srbiju odigrao dve utakmice 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srpsku fudbalsku javnost iznenadila je vest da je bivši golman Čukaričkog Đorđe Petrović potpisao ugovor do 2030. godine sa Čelsijem.

Čelnici „plavaca“ su za njega platiti 16 miliona evra američkom Nju Inglandu, što je rekordna suma za jednog srpskog čuvara mreže, a klub sa Banovog Brda će od ovog transfera dobiti oko 2,5 miliona evra.

Petrović, koji je rođen 1999. u Požarevcu, karijeru je počeo u mlađim kategorijama Čukaričkog, da bi prvom timu belo-crnih bio priključen je 2018. godine.

U naredne četiri sezone zabeležio je 78 nastupa, a u aprilu prošle godine potpisao je trogodišnji ugovor sa klubom Nju Ingland Revolušn iz Bostona, koji se takmiči u američkoj MLS ligi.

Već u svojoj prvoj sezoni bio je kandidat za nagrade za najboljegdebitanta i za najboljeg golmana u ligi.

U junu je izabran u „Ol star MLS tim“ za 2023. a tada se pojavila informacija da je za njega zainteresovan Mančester junajted.

Njegov klub je u julu odbio ponude Nanta i Notingem foresta od osam miliona evra, a američki mediji su tada objavili da je Petrović potom tražio od uprave kluba da ga proda, da nije hteo da trenira sa ekipom i da je odbio da brani na jednoj utakmici u Liga kupu.

Za karijeru novog golmana Čelsija najzaslužniji je golman Čukaričkog Oliver Kovačević, koji je upravi kluba pre nekoliko godina nagovestio da će Petrović biti fudbaler od kojeg će Brđani zaraditi veliki novac.

– Jedino je naš trener golmana Oliver Kovačević verovao da će Đorđe biti najskuplji srpski golman jednog dana. On je došao kod mene i vlasnika kluba, gospodina Obradovića, i rekao: “Ovaj mali će da bude ozbiljan golman, od njega ćemo dobro da zaradimo”. Tako je i bilo – rekao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević za Maksbet sport.

Đorđe Petrović je zabeležio i dva nastupa za reprezentaciju Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari